Här är du:
Vårtema i huvudbilden, tulpaner
www.ragunda.se
In swedish
In Thai
In English
Innehåll A-Ö
Lättläst
Anpassa webbplatsen
Lättläst
Kontaktinformation
Gun Fahlander blir ny kommunchef i Ragunda kommun
RAGUNDA KOMMUN 2010-12-17
Idag har Gun Fahlanderblivit erbjuden jobbet som ny kommunchef i Ragunda och hon har tackat ja till erbjudandet. Gun kommer att tillträda 1 februari efter en överlämning från tf kommunchef Bo Svenningson.
Gun har många av de egenskaper som Ragunda Kommun behöver just nu. Det är viktigt att vi i organisationen får en bra ordning och struktur och att de beslut som fattas verkställs. Gun har också visat prov på kreativitet, en bra förmåga att kommunicerar och har ett gott värdskap.
- Gun bor i kommunen och brinner, precis som jag, för att den ska bli så bra som möjligt här, därför ska det bli jätteroligt att få förverkliga de visioner och idéer som vi har och att det är Gun som leder det arbetet, säger kommunalrådet Terese Bengard

En stolt kommunchef som tillträder


- Jag är oerhört glad och stolt över att jag fått jobbet som kommunchef i min hemkommun, säger Gun Fahlander, jag kommer jobba hårt för att göra allt så bra som möjligt och jag har mitt hjärta i Ragunda.

Kommunchefen är den enda tjänsteman som politikerna tillsätter och rollen är den "verkställande direktören"  - de beslut som politikern fattar ska kommunchefen verkställa. Det är det nya presidiet i Ragunda Kommun som hållit i rekryteringen med kommunstyrelsen ordförande Terese Bengard (S), vice ordförande Katarina Sahlin(S) och andre vice ordförandeMikael Westin ( C).
- Gun har ett nytänkande som är bra för kommunen och hon är bra på att bygga väl fungerande team. Dessutom har hon ett otroligt stort nätverk i länet som är bra förRagunda Kommun , säger oppositionsrådet Mikael Westin.

Bakgrund


Gun Fahlanderbor i Selet i västra delen av Ragunda Kommun . Hon är 54 år är gift och har en vuxen dotter. Gun är uppväxt i kommunen men har större delen av sitt liv varit verksam i Östersund med bland annat ekonomifrågor på Östersunds kommun, inom länsidrotten och på Jämtlands Härjedalen turism.

Mest känd är hon för sitt engagemang i skidskytte där hon är ordförande i organisationskommittén. Det var också tackvare sitt engagemang i skidskytte som hon blev utvald till Årets Jämte 2009.

Långsiktig och stabil lösning 


- Vi ser det här som en långsiktig och stabil lösning för en kommun som verkligen är på gång nu. Vi tror mycket på Gun och att hon är den rätta personen för det här uppdraget, säger Terese Bengard

Bo Svenningson har också gjort ett fantastisk bra jobb under den här perioden och kommer att ha en betydelsefull roll i kommunens framtida utveckling.

Kommunalråd Terese Bengard (S), ny kommunchef Gun Fahlander samt oppositionsråd Mikael Westin (C).  

Foto: Frida Persson
Ragunda kommun
E-post
0696-68 20 00