Här är du:
Vårtema i huvudbilden, tulpaner
www.ragunda.se
In swedish
In Thai
In English
Innehåll A-Ö
Lättläst
Anpassa webbplatsen
Lättläst
Innehåll, rubrik
Kontaktinformation

Hjälp oss:


Vi tar gärna emot synpunkter från dig angående kommunens fastigheter och verksamheter som kan göra att vi minskar på behovet av köpt energi:

Energi- och klimatrådgivning i Ragunda kommun

Genom att minska användningen av el och värme kan Du också spara pengar. All energianvändning påverkar miljön - därför är den bästa kilowattimmen den som inte används!

Energi- och klimatrådgivaren ger dig kostnadsfri och opartisk rådgivning om hur du kan göra energismarta val och minska dina energikostnader. Rådgivningen vänder sig till allmänheten, företag och organisationer, kontakta oss via mail eller telefon.

Aktuellt

Glödlamporna fortsätter att fasas ut
EU:s utfasning av glödlampan fortsätter. Fr o m september 2011 får 60W klara glödlampor inte säljas på EU:s inre marknad. De lampor som finns i butikerna får säljas och användas tills de tar slut. En lämplig ersättning till 60 W glödlampan är t ex en 11 W lågenergi-lampa. Läs på lampförpackningarna så får du information om hur mycket ljus lampan ger, hur länge lampan håller, om de är dimbara och hur varmt eller kallt sken de ger. Läs mer om belysning på Energimyndighetens hemsida >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ragunda kommun
Uppdaterad den:
2011-09-05
Energi- och klimatrådgivare
Ragunda kommun
Tel 0696-68 20 00
Mobil 070-570 08 18
energiradgivning@ragunda.se