Ragunda kommuns logotyp

Krisberedskapsvecka

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför startar MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) Krisberedskapsveckan, en kampanj tillsammans med kommunerna. Fokus ligger på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar. Första Krisberedskapsveckan äger rum 8–14 maj 2017.

Under veckan kommer vi att ge tips på hur du kan öka beredskapen hemma. På fredag summerar vi med en rolig tävling på Facebook och på vår hemsida där du kan vinna en vevradio!

På MSB:s hemsida kan du också läsa mer om krisberedskaplänk till annan webbplats

Här på kommunens hemsida har vi samlat all information under rubriken "Klarar du dig i 72 timmar?" som du hittar här>>länk till annan webbplats


Här nedan lägger vi ut informationsfilmer från MSB varje dag om hur du kan förbereda dig för tex. ett långvarigt strömavbrott!

Vi börjar med en film om kommunikation.

Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller någon störning eller kris i samhället så kan det bli så att du själv behöver ordna med dricksvatten. I filmen nedan finns många tips på hur du kan lösa det. Vi visar också hur man rena vatten som man misstänker är förorenat.

Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller annan någon störning eller kris i samhället så måste du själv vara beredd på att ordna något att äta. Här nedan finns en film med många tips på hur du kan lösa det.

Här nedan kan du titta på en kort instruktionsfilm från MSB om hemberedskap för värme. Om värmen inte funkar kan du få stora problem om du inte är förberedd. Din bostad blir kall på bara något dygn. I filmen ges många tips på hur du kan lösa det.

Relaterade länkar
Dokument
Uppdaterad 2018-02-02 av Niclas Jarlås

Bibliotek
Ragunda hyreshys
Ragundabladet

Ragunda kommun finns också i sociala medier. Välkommen!

Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook
Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook

Telefon Kundcenter 0696-68 20 00

E-post: ragunda.kommun@ragunda.se


Öppettider kommunkontoret:

Måndag-torsdag: 08.00-16.00

Fredag: 08.00-15.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Mer kontaktinformation


Besöksadress

Centralgatan 13-15 Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Postadress

Ragunda kommun, Box 150,

840 70 Hammarstrand


Organisationsnummer

21 20 00-2452