Ragunda kommuns logotyp
Verksamhetsbild

Näringsliv och Landsbygdsutveckling

Oavsett vilken bransch du som företagare är verksam i så har du alltid en anledning att ta kontakt med kommunen. För att underlätta för dig som företagare så finns Utvecklingsavdelningen, din kontakt i kommunen. Vi är näringslivets primära forum i alla kontakter med kommunen och ansvarar för samordning med övriga kommunala förvaltningar.

Här hittar du information om tillstånd, kommunens upphandlingar, företagsstöd och annat som du kan behöva veta. I vårt företagsregister kan du registrera ditt företag kostnadsfritt eller hitta företag i kommunen inom olika branscher.

Vi arbetar också med föreningsfrågor, inflyttningsfrågor, kultur och landsbygdsutveckling.

Aktuella seminarier/inbjudningar

Starta eget som franchisetagare!

Har du gått och funderat på att Starta Eget men aldrig vågat ta steget fullt ut? Då kan franchise vara något för dig! Hela 30-företag är intresserade att komma till vår region, vill du veta mer och kanske vilka?

Kom till vår information- och inspirationskväll den 22 november. Plats: Clarion Hotell Grand Östersund, Prästgatan 16 klockan 18-20 Informationen är kostnadsfri

Program

17.50 Registrering

18.00 Franchisetorget välkomnar alla

18.05 Hur blir du franchisetagare?

18.50 Exempel på franchisegivare som söker franchisetagare i Östersund med omnejd

19.10 Mingel och fika

19.30 Lokal franchisetagare intervjuas

19.50 Tips och råd för blivande franchisetagare

20.00 Tack för ikväll

Mer information och anmälan hittar du härPDF

Frukostmöten & företagsbesök

På träffarna kommer kommunen att informera lite om vad som är på gång, svara på de frågor och funderingar ni har

De platser och datum som är planerade för frukostmötena är:

Bispgården 9/11 klockan 07.30-09.00 Helenes Fik & musik

Hammarstrand 17/11 klockan 07.30-09.00 Hotell Hammarstrand

Stugun 23/11 klockan 07.30-09.00 Nornan Ga delen


Leader 3sam kommer att informera om sitt arbete. Nytt för programperioden 2014-2020 är att även företag får söka stöd för sina projektidéer!
Projektstöd kan sökas för att exempelvis utveckla verksamheten, arbeta med produktutveckling samt kompetensutveckling. Projektstöd till företag beviljas med max 200.000 kronor.

Kim Strömmer Innovationsrådgivare kommer att finnas med på mötena den 9/11 samt 23/11

(den 17 var hon tyvärr upptagen) hon kommer berätta mer om det projekt gällande innovation som Ragunda kommun ingår i

Tillsammans arbetar vi för starkare företag i hela Jämtlands län!

Ragunda kommun ingår i en nysatsning för att skapa flera starka och hållbara företag i Jämtland och Härjedalen. Arbetar du på ett företag eller är du en entreprenör/blivande entreprenör? Har du en idé liggandes i skrivbordslådan eller som gror i ditt huvud? Vill du gärna utveckla denna idé och behöver hjälp på traven?

Då kan du få besök och rådgivning av Kim Strömmer, Inkubatorns affärsrådgivare i Östra Jämtland, och dessutom få tillgång till ALMI:s resurser här på plats i Ragunda kommun.

Vill du veta mer så ta kontakt med Kim Strömmer

direkt via e-mail kim.strommer@peakregionsciencepark.se eller på telefon 070-380 30 39.

 

 

Vi kommer att efter varje frukostmöte göra företagsbesök i området.

Anmäl er någon dag i förväg för fikats skull till Kundcenter Telefon: 0696 -68 20 00 E-post: kundcenter@ragunda.se

 Vill du att vi kommer och besöker dej och ditt företag någon av dessa dagar eller någon annan dag kontakat mej så planerar vi in det

 Jag har telefon 0696-68 21 08 E-post: anna-marta.johansson@ragunda.se

 Varmt Välkomna!

 

 

Har du koll på ditt varumärke?

Från Idéer till framgångsrika företag

ALMI erbjuder varumärkesverkstad

Steg ett i att lyckas på nya marknader eller att öka omsättningen på befintlig marknad är att kunderna känner till ditt företag, att de vet vad du erbjuder och gillar det .

Det är utgångspunkten i vår workshopserie som bygger på fyra halvdagsträffar kring varumärke och marknadsplanering. Ett starkt varumärke inger förtroende. Det öppnar dörrar och skapar möjligheter. Ett varumärke som är känt och uppskattat får människor att lyssna, det bidrar till trogna kunder och nöjda medarbetare. Varumärkesverkstad är precis vad det låter. En verkstad där vi använder konkreta verktyg för att bygga starkare varumärken. Som deltagare får du jobba och tänka utifrån din verksamhet snarare än bara bli matad med teoretisk kunskap.

Läs inbjudan härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbjudan branchforum vindkraft

29 september 2016.

Kl 11.00-14.00 på OSD i Östersund.

Kostnadsfritt inklusive lunch.

 

Fram till nu har det investerats 13 miljarder i vindkraft i Jämtlands län och nya investeringar är på gång. 300 företag från länet har haft uppdrag och intäkter samt skaffat sig erfarenheter. Nu öppnar sig fler möjligheter förutom de parker som är under utveckling i länet. Investeringsbeslut väntas under hösten för ytterligare utbyggnad i vårt närområde.

I mitt-Norge har nu 17-miljardersinvesteringen i vindkraft på Fosen påbörjats. Arbetet och inköpen kommer att pågå under de närmaste fyra åren. Representanter från Norge medverkar och berättar om möjligheterna för vårt näringsliv samt vilka krav som ställs på leverantörer.

Vattenfall har tagit beslut om att investera 50 miljarder i förnybar energi fram till 2020. En hel del av dessa pengar kan komma att hamna i norra Sverige. Vattenfall har tagit fram en ny upphandlingspolicy för att öka den regionala nyttan vilket innebär att näringslivet i den här regionen har väsentligt större möjlighet att vara med och konkurrera om både stora och små kontrakt. Representanter från Vattenfalls huvudkontor berättar om detta.

En testpark för vindkraft i kallt klimat planeras i Jämtlands län.
Global forskning i vårt närområde med många möjligheter för bland annat teknikföretag att utvecklas. Representant för SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut berättar mera

 

Deltagandet är kostnadsfritt och lunchen ingår. Begränsat antal platser, först till kvarn. Anmälan sker till christer.andersson@vindkraftcentrum.se eller 0768-10 49 20

 

Företagsam på gård.

Torsta inbjuder till en utbildning som passar Dig som tänker starta eller nyligen har startat ett företag som har sin bas i en gård.

Utbildningen syftar till att utveckla dig till bättre företagare som kan styra ditt företag mot uttalade målsättningar. Utbildningen ger deltagarna ett nätverk och arbetsmetoder som kan användas under lång tid framöver.

Utbildningens innehåll:

Huvuddelen av kursen handlar om ekonomi: omvärldsanalys, management, marknadsföring, kalkylering och bokföring.

Övriga delar handlar om växtodling: från sådd till skörd, husdjur: om de vanligaste lantbruksdjuren och lite skogsbruk.
Under hela kursen arbetar du med din egen individuella företagsidé.

Förutom de fyra huvudmomenten så ingår det studieresor, gårdsbesök, och fältdagar efter övernskommelse.

Kursstart: 11 Oktober 2016

Kurstillfällen: Träffarna är främst udda veckor med ett längre sommaruppehåll.

Samlingsort : Torsta, Ås men delar är distansstudier.

Kurskostnad: 10 000:- exklusive moms

För mer information:

Ring Andreas Karlsson, 0640-188 17 eller maila andreas.karlsson@torsta.se


Tillsammans arbetar vi för starkare företag i hela Jämtlands län!

Vår kommun ingår i en nysatsning för att skapa flera starka och hållbara företag i Jämtland och Härjedalen, ett initiativ som drivs av inkubatorn med medverkan av ALMI.

Tack vare erfarna rådgivare, beprövade verktyg och gedigna nätverk hjälper Inkubatorn företag och personer - som gärna tänker lite nytt - att utveckla deras affärsidéer, produkter, och/eller tjänster.

Arbetar du på ett företag eller är du en entreprenör/blivande entreprenör? Har du en idé liggandes i skrivbordslådan eller som gror i ditt huvud? Vill du gärna utveckla denna idé och behöver hjälp på traven?

Då kan du få besök och rådgivning av Kim Strömmer, Inkubatorns affärsrådgivare i Östra Jämtland, och dessutom få tillgång till ALMI:s resurser här på plats i Ragunda kommun.

Vi i Ragunda Kommun kickar igång ordentligt till hösten när våra egna nya resurser är på plats.

Vill du veta mer så kontakta Kim Strömmer via e-mail kim.strommer@peakregionsciencepark.se

eller på telefon 070-380 30 39.

Mer information om Inkubatorn hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Näringslivet i Jämtland Härjedalen går bra

Tisdagen den 31 maj presenterade Region Jämtland Härjedalen tillsammans med analysföretaget Bisnode en rapport över utvecklingen i regionens näringsliv. Det visade sig bland annat att det går bra för våra företagare, Jämtland Härjedalen ligger på samma nivå som riket eller bättre inom de flesta näringar.

– Den här dagen handlar om att vi tillsammans ska få en sann, och positiv bild av hur det är att driva företag i den här delen av landet, inledde regionrådet Robert Uitto (S).

Arrangemanget riktade sig till alla som arbetar med utveckling av företag och branscher, såväl inom det privata näringslivet som inom offentlig verksamhet.

Rapporten konstaterar bland annat att tillväxten i Sverige huvudsakligen sker i små företag och sådana finns det gott om i Jämtland Härjedalen. Andelen jobb i nya företag är dessutom högre i regionens samtliga kommuner än riksgenomsnittet.

 

Ta del av rapporten härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Förverkliga idéer med hjälp av verksamt.se!

Nu finns Jämtland/Härjedalens egna regionala sida på Verksamt.se.

Hit kan både du som funderar på att starta företag, och du som är företagare vända dig för att hitta rätt bland allt det stöd som finns att få lokalt. Här hittar du allt från personlig rådgivning till informationsträffar och olika finansieringsmöjligheter.

Du får en samlad bild över regionens olika aktörer, deras erbjudanden och vilka aktiviteter och mötesplatser som är på gång.

Verksamt sida hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Mentor – utveckla företag – låt ditt företag växa med en mentor

Mentor – utveckla företag riktar sig till dig som kommit förbi uppstartsfasen i ditt företagande och är redo att låta företaget växa och utvecklas. Erbjudandet riktar sig också till dig som vill växa genom export. Genom diskussioner och möten med din mentor, som har ett coachande förhållningssätt, kommer du själv fram till hur just ditt företag ska utvecklas

Mer information hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Nyheter


E-tjänster

Vi jobbar för att utveckla våra e-tjänster.

Här hittar du alla våra blanketter >>

Bibliotek
Ragunda hyreshys
Ragundabladet

Ragunda kommun finns också i sociala medier. Välkommen!

Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook
Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook

Telefon Kundcenter 0696-68 20 00

E-post: ragunda.kommun@ragunda.se


Öppettider kommunkontoret:

Måndag-torsdag: 08.00-16.00

Fredag: 08.00-15.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Mer kontaktinformation


Besöksadress

Centralgatan 13-15 Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Postadress

Ragunda kommun, Box 150,

840 70 Hammarstrand


Organisationsnummer

21 20 00-2452