Ragunda kommuns logotyp

2016-03-03 21.23

Kultur och fritid

Lyckad tjejdag i Ragunda

I helgen träffades ett 50-tal nyanlända tjejer från Hammarstrand, Bispgården, Östersund och Frösön i ett vintrigt Hammarstrand för att leka lekar, åka naturrodel och delta i ett integrationsarbete där Ragunda Basket står som initiativtagare.

Lördagen bjöd på en gnistrande vinterdag med lekar och aktiviteter på Skaltjärn och kälkåkning i naturrodelbanan där ett 50-tal nyanlända tjejer i åldrarna 14-17 år var inbjudna att delta. Det var en kall dag och inlånade kläder och skor fick snabbt lånas ut, men soppan som serverades till lunch värmde gott och man samlade sig också gärna kring eldarnas värme.

Sparkstafett på Skaltjärns is, namn- och bollekar med massor av skratt fick också igång kalla fötter och händer och det talade språket fick lämna plats för ett nog så talande kroppsspråk.

Dagens aktiviteter leddes av ett gäng tjejer från Hammarstrand; Stina Wahlén, Towe Johnson, Elin Johnson, Anna Ulin och Kristina Engström.

-Vi tycker att det är viktigt att göra något för de här tjejerna. Det finns så få plattformar för dem, och vi vill ge dem möjlighet att knyta nya kontakter, säger Elin

På eftermiddagen samlades alla i Anders-Olof skolans matsal för middag, sång och pyssel. Ett vackert handkonstverk tillverkades där alla målade sin hand och skrev en kort rad.

-Dagen och eftermiddagen har varit väldigt lyckad, med massor av sång och fantastisk mat, säger Stina Wahlén, en av dagens ledare.

Initiativtagare till integrationsarbetet är Ragunda Basket i ett samarbete med Ragunda församling, Frösö församling, FN-loppisens insamling, Stööks, Ica Hammarstrand, Coop Hammarstrand och Ragunda kommun.

- Vi har fått otroligt fint gensvar efter lördagen, säger Tove.

Längre fram i vår kommer Frösö församling att ordna en dag på Frösön för tjejerna.

Uppdaterad 2016-03-04 av System

Ragunda kommun finns också i sociala medier. Välkommen!

Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook
Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook

Telefon Kundcenter 0696-68 20 00

E-post: ragunda.kommun@ragunda.se


Öppettider kommunkontoret:

Måndag-torsdag: 08.00-16.00

Fredag: 08.00-15.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Mer kontaktinformation


Besöksadress

Centralgatan 13-15 Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Postadress

Ragunda kommun, Box 150,

840 70 Hammarstrand


Organisationsnummer

21 20 00-2452

 

Kommunens Intranätlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster