Ragunda kommuns logotyp

2017-10-22 01.25

Kommun och politik, Näringsliv, arbete och landsbygd

Pristagare på Vildhussgalan 2017

Under lördagskvällen gick årets Vildhussgala av stapeln på Hotell Hammarstrand. Ett flertal utmärkelser delades ut till företag och personer i Ragunda kommun som utmärkt sig extra under året.

Dick Bewarp

Årets Vildhuss blev Dick Bewarp.

Årets Vildhuss

Årets Vildhuss är den främsta utmärkelse kommunen delar ut. Det är en hedersbetygelse som skall gå till någon, något eller några som har gjort något utöver det vanliga. I år gick utmärkelsen till Dick Bewarp med motiveringen:

"På ett öppet och okonstlat sätt har han visat hela landet vilka möjligheter till utveckling och livskvalitet vår kommun kan bjuda på. Likt prisets namngiven är han en pionjär som bryter ny mark och öppnar nya möjligheter för sig själv och för bygden."

Vildhussgalan 2017

Pristagare på årets Vildhussgala. Fr. vänster Ivo Krsek, Alfa skogsservice AB, Sofia Ekenlund, fotograf och Micael Sundberg årets serviceperson.

Årets serviceperson och årets serviceföretag

Gott värdskap och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap och vänligt bemötande är en framtidsfråga för Jämtland Härjedalen och därför arrangeras Guldstjärnan. Utmärkelsen tilldelas den person respektive det företag/arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande.

 

Årets guldstjärna serviceperson tilldelas i år Mikael Sundberg (som till vardags återfinns på Time). Juryns motivering lyder: ”Få personer personifierar ordet service lika mycket som årets pristagare. Med ett problemlösande perspektiv och en ständig vilja att hjälpa kunder och medmänniskor både i sitt yrkesliv och som engagerad kommunens föreningsliv, är han en förebild och en symbol för det goda ambassadörskapet. ”

 

Årets guldstjärna för serviceföretag tilldelades i år Systrarna Forsberg (Ann-Marie Fahlén och Gun-Christin Höög). Representerade företaget under kvällen gjorde Helen Näslin.

Juryns motivering lyder: ”Med en aldrig sinande tjänstevilja har de under många år nu alltid ställt upp för kommunens medborgare. De sätter guldkant på allt ifrån bröllop och jubileum till människors vardagsliv i hemmen.”

Vildhussgalan 2017

Helen Näslin representerade Systrarna Forsberg som vann priset Årets Serviceföretag.

Årets Unga företagare

Sofia Ekenlund, fotograf blev årets unga företagare. Motiveringen lyder:

"Hennes skildringar av livet som ung på landsbygden visar på möjligheterna att i det vardagliga finna lycka och skönhet. Att hon dessutom nu lyckats kommersialisera dessa vyer och ”den jämtländska magin” beskrivningar gör henne till en värdig mottagare av utmärkelsen "årets unga företagare".

Årets företagare

Föreningen Företagarna delade ut priset Årets Företagare och priset gick till Alfa Skogsservice AB med motiveringen:

"Med en entreprenörsanda utöver det vanliga har Ivo Krsek byggt upp företaget Alfa Skogsservice AB till att bli ett ledande företag inom plantering, röjning och andra skogsskötseltjänster.

Omsättningen och antalet anställda har stigit varje år sedan starten 2011. År 2016 omsattes 45mkr och omräknat till heltidstjänster var man 68 st i företaget.

Ivo har en mycket sund personalpolitik och är tydlig med att medarbetarna är företagets viktigaste resurs. Ivo är en företagare som ser möjligheter där andra ser hinder och han har bevisat att med en vilja av stål så kan man komma hur långt som helst."

Uppdaterad 2017-10-22 av Carina Landin

Ragunda kommun finns också i sociala medier. Välkommen!

Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook
Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook

Telefon Kundcenter 0696-68 20 00

E-post: ragunda.kommun@ragunda.se


Öppettider kommunkontoret:

Måndag-torsdag: 08.00-16.00

Fredag: 08.00-15.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Mer kontaktinformation


Besöksadress

Centralgatan 13-15 Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Postadress

Ragunda kommun, Box 150,

844 21 Hammarstrand


Organisationsnummer

21 20 00-2452

 

Kommunens Intranätlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster