Sommarjobb/Feriearbeten för ungdomar

Ungdomar 16-17 år erbjuds kommunala feriejobb under somrarna. Arbete erbjuds i kommunala verksamheter och hos vissa föreningar. Feriearbete sker i 3-veckorsperioder med 20 timmar/vecka, totalt 60 timmars arbete.

Hur söker man?

Anmälan görs via särskilt formulär i mars (formuläret ligger till vänster här på sidan men är bara synligt under själva ansökningsperioden).

För 2019 har du som är född 2002 och 2003 förtur men även du som är född 2001 och ännu inte fyllt 18 och därefter 2004:or som fyllt 15 före sommaren kan söka och få jobberbjudande om inte tillräckligt många från de prioriterade årgångarna söker.

 

Insamling av platser bland kommunens verksamheter och hos föreningar görs innan. (Förfrågan till föreningar görs via registrerade e-postadresser i föreningsregistret så det är viktigt att rätt e-postadress finns inlagd där!)

 

Observera att Ragunda kommun för att handlägga feriejobb behöver samla in nödvändiga personuppgifter för ändamålet. Uppgifterna hanteras i enlighet med dataskyddsförordningen, läs mer under ragunda.se/gdpr

 

Vilka jobb finns?

Du kan vanligtvis söka arbete inom:

  • Förskola (barn 1-5 år)
  • Fritids (barn 6-12 år)
  • Kök
  • Äldreomsorg
  • Turismen; hembygdsföreningar, turistinformation och museum
  • Viss administration

Lönen för 2019 är 61kr/timme.

Personligt brev/CV

Till din ansökan ser vi gärna att du bifogar ett kortare personligt brev eller CV. Att öva på att skriva det är bra tills när du blir vuxen och ska söka andra jobb!


När får man besked?

När ansökningstiden tar slut 31:a mars stänger vi ner anmälningformuläret. Inga ansökningar kommer att tas emot efter detta datum men det går bra att ställa sig på väntelista genom att ta kontakt med kundcenter. I april matchar vi sökanden mot arbetsplatser. Vi försöker i möjligaste mån att tillgodose något av de önskemål som uppgetts om var och när en vill arbeta. Vi prioriterar utifrån antal intresseanmälningar till varje arbetsplats och matchning mot utbildning och ort, samt ålder hos den som sökt.


I mitten av april skickar vi ut erbjudanden om jobb till de 50 första prioriterade ungdomarna. De har sedan någon vecka på sig att fundera och lämna besked, därefter erbjuds andra sökanden om det är kö. Senast i mitten av maj ska alla som sökt ha fått veta om man får ett arbete eller inte!

 

Utvärdering

Vi tar gärna emot synpunkter från tidigare feriearbetare eller arbetsplatser i strävan om att feriejobbet ska bli så bra som möjligt för alla inblandade! Mejla synpunkter till kundcenter@ragunda.se

 

Relaterade länkar
Dokument
Uppdaterad 2019-02-26 av Elin Dahlin

Bibliotek
Ragunda hyreshys
Ragundabladet

Ragunda kommun finns också i sociala medier. Välkommen!

Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook
Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook

Telefon Kundcenter 0696-68 20 00

E-post: ragunda.kommun@ragunda.se


Öppettider kommunkontoret:

Måndag-torsdag: 08.00-16.00

Fredag: 08.00-15.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Mer kontaktinformation


Besöksadress

Centralgatan 13-15 Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Postadress

Ragunda kommun, Box 150,

844 21 Hammarstrand


Organisationsnummer

21 20 00-2452

 

Kommunens Intranätlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster