Utvecklingsprojekt Ragunda Kulturskola

Ragunda Kulturskola har sökt och fått medel från Kulturrådet för att under 2016-2017 utveckla det digitala skapandet för elever som deltar i Kulturskolans och grundskolans undervisning.

Projektet syftar till att hitta nya sätt att skapa och att musicera med digital teknik. Vi vill kunna erbjuda ett musikskapande för alla där kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder inte spelar någon roll.

 

Att spela ett instrument kan vara en omöjlighet för vissa, eftersom en viss motorisk färdighet krävs, men med hjälp av digital teknik kan man ändå hitta former för att musicera. I de nätverk som finns online kan man också hitta "sin" nisch även om man bor i ett litet glesbygdssamhälle som vårt.

 

Vi vill bredda synen på musik och musicerande och att man kan bo och leva var som helst och ändå skapa musik. Eftersom Ragunda kulturskola samverkar med grundskolorna följer vi naturligtvis skolans värdegrund och skolplan.

Mer information om projeket och hur det går kommer snart!

 

170426

Nu har vi varit igång ett tag med att bygga upp det projekt som går under arbetsnamnet AO-studion. Efter en del funderingar och scanning av olika lösningar så har vi byggt upp åtta stycken arbetsplatser som vardera innehåller Mac mini-dator, passande mjukvara, sexkanals ljudkort samt hörlurar. Detta innebär att eleverna kommer att kunna arbeta oberoende av varandra med sina olika projekt. Dessutom kommer man att kunna plocka upp varje elevs projekt på storbildsskärm och riktiga ljudmonitorer via apple-tv för att kunna lyssna gemensamt och ge feedback och input.

 

I slutet av maj kommer vi att ha en liten invigningsdag där elever och personal m.fl kommer att få en visning samt prova på.

 

Vi har också sökt medel från Kulturrådets steg två-satsning för att kunna bygga upp en likadan verksamhet vid Hansåkerskolan i Stugun. Besked om ev. beviljat bidrag kommer i juni 2017.

 

AOstudion1

Arbetsstationerna på Anders-Olof skolan.

 

170601

Igår hade vi invigning samt vår första elevintroduktion av AO-studion som arbetsnamnet är.

Efter några veckor med de sista tekniska lösningarna samt en hel del egen mjukvarufortbildning så tyckte vi att det var dags att visa upp vår fina anläggning.

Under dagen så hade vi introduktion gruppvis med alla elever i åk 8, som fick en enkel grundkurs. Kul att se hur eleverna arbetade och att deras olika bakgrund (etnicitet, språk osv) spelade väldigt liten roll i detta sammanhang.

 

AOstudion170531

Bild från elevintroduktion åk8 Anders-Olof skolan.


Efter skoldagens slut så inledde vi dagens pedagogiska café med information och visning för rektorer och all personal i Hammarstrandsområdet.

 

Vi kan också meddela att vi just i dagarna fått besked om ytterligare beviljat bidrag från Statens Kulturråd för läsåret 17/18.

Relaterade länkar

Dokument
Uppdaterad 2017-12-08 av Niclas Jarlås

Bibliotek
Ragunda hyreshys
Ragundabladet

Ragunda kommun finns också i sociala medier. Välkommen!

Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook
Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook

Telefon Kundcenter 0696-68 20 00

E-post: ragunda.kommun@ragunda.se


Öppettider kommunkontoret:

Måndag-torsdag: 08.00-16.00

Fredag: 08.00-15.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Mer kontaktinformation


Besöksadress

Centralgatan 13-15 Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Postadress

Ragunda kommun, Box 150,

844 21 Hammarstrand


Organisationsnummer

21 20 00-2452

 

Kommunens Intranätlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster