Järåskolan

Järåskolan ligger i Bispgården, en del av Ragunda kommun i östligaste Jämtland. Skolan är en F-5 skola.

Skolan har idag 45 elever fördelade på fyra klasser. Det gör att vi samarbetar över årskurserna. Järåskolans placering är idealisk för skolverksamhet, avskilt från trafik med natur och kultur in på knutarna.

Rörelse för kroppen och knoppen

Vi har en egen idrottshall, fotbollsplan, streetbasketplan, skateramp och på vintern en isrink. Dessa fantastiska förutsättningar samt all forskning som visar på vikten av att röra på sig, gör att vi har profilen ”Rörelse för kroppen och knoppen” för Järåskolan. Vi rör oss mycket, både elever och personal, på många olika lustfyllda sätt för att motverka stillasittande och underlätta lärande.

Värdegrund och nyfikenhet

Andra fokusområden är värdegrund och nyfikenhet. Värdegrunden syftar till att öka elevernas reflektioner och samarbetsförmåga. Nyfikenhet är grunden för allt lärande och kunskapsutveckling.

Vi bygger en bra och solid grund så eleverna är väl rustade både kunskapsmässigt och socialt när de lämnar Järåskolan. Vi satsar på ett nära samarbete med föräldrarna bland annat genom våra öppna Skolråd dit alla föräldrar till elever på skolan är välkomna. Tillsammans vill vi ge eleverna de bästa förutsättningar att bygga vidare utifrån.

Blir du nyfiken på hur vi arbetar, kom gärna hit och besök oss.

Sjukanmälan

Sjukanmälan görs via vårt administrationssystem IST:

IST Link Portal Länk till annan webbplats.

Kontakta Järåskolan

Besöksadress: Skolvägen 10, 844 41 Bispgården

Rektor Järåskolan

Anna Schönning0696-68 22 02

Klasstelefon Järåskolan

F-1: 076-102 32 02Åk. 2-3: 073-061 97 25

Fritids

072-202 13 19

Kontakta Kundcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kundcenter.