Håll Sverige rent

Håll Sverige Rent Ragunda

Varje vår deltar Ragunda kommun i Skräpplockardagarna, Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Var med och håll Ragunda rent i vår!

Anmäl er på www.hsr.se/skrapplockardagarna/anmalan Länk till annan webbplats.. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt skräpplockarmaterial. Anmäl er senast 31 maj för att få materialet gratis. Materialet som bla påsar kommer att direkt skickas till deltagande skolor, förskolor och ungdomsföreningar.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräpplockarmaterial i https://webshop.hsr.se/ Länk till annan webbplats..

Efter att du plockat skräp får du själv sortera materialet och åka till Återvinningscentralen i Hammarstrand/Stugun under ordinarie öppettider och lämna det där. Skolor och förskolor kan anmäla till renhallningen@ragunda.se så hjälper renhållningen till med att samla in säckarna.

Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Vid frågor om skräpplockardagarna kontakta: Renhållningen, Jenny Forslind, Tel 0696-68 20 00, Mail: jenny.forslind@ragunda.se

Uppdaterad