Håll Sverige rent

Håll Sverige Rent Ragunda

Varje vår deltar Ragunda kommun i Skräpplockardagarna, Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2020 deltog ca 712 000 hjältar runt om i landet!

Tack alla som var med i skräppplockardagarna 2020! Vi återkommer när anmälan öppnar igen 2021.

Var med och håll Ragunda rent i vår!

Anmäl er på www.hsr.se/skrapplockardagarna/anmalanlänk till annan webbplats. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt skräpplockarmaterial. Anmäl er senast 15 maj för att få materialet gratis. Materialet som bla påsar kommer att direkt skickas till deltagande skolor, förskolor och ungdomsföreningar.


Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräpplockarmaterial i https://webshop.hsr.se/länk till annan webbplats. Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappenlänk till annan webbplats och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Efter att du plockat skräp får du själv sortera materialet och åka till Återvinningscentralen i Hammarstrand/Stugun under ordinarie öppettider och lämna det där. Skolor och förskolor kan anmäla till jenny.forslind@ragunda.se så hjälper renhållningen till med att samla in säckarna.


Skräpplockardagarna är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta

Renhållningen, Jenny Forslind

Telefon: 0696-68 20 00

Epost: jenny.forslind@ragunda.se

Relaterade länkar

Dokument
Uppdaterad av Niclas Jarlås