Utträde från lägenheten

Är det dags att flytta? Vi hoppas att du har trivts hos oss. Innan du flyttar vill vi informera och ge lite råd om vad du ska tänka på för att underlätta din flytt.

Säg upp lägenheten

Det första du bör göra när du bestämt dig för att flytta är att säga upp ditt hyreskontrakt. Uppsägningen ska alltid vara skriftlig. Uppsägningstiden är tre hela kalendermånader (innevarande månad räknas inte). Observera att uppsägningen ska vara oss tillhanda före den sista i månaden för att första uppsägningsmånaden ska räknas från påföljande månad.

 

Det finns två undantag:

  • När du flyttar till äldreboende (särskilt boende/trygghetsboende) är uppsägningstiden en hel kalendermånad.
  • Vid dödsfall är uppsägningstiden en hel kalendermånad för personens dödsbo. Du som säger upp lägenheten ska göra det skriftligt och du ska visa upp ett dödsfallsintyg.

Besiktning av lägenheten

Innan du flyttar ut ska vi besiktiga din lägenhet. Tid för besiktning bokas enligt telefonnummer på avflyttningsbekräftelsen. Tänk på att välja en tid då du själv kan vara med.

Flyttstädning

Den som tar över din lägenhet har rätt att begära att lägenheten är väl städad vid inflyttning. Har du slarvat eller lämnat lägenheten ostädad måste du betala för städkostnaden.

Använd gärna vår checklista för flyttstädning där du, under städningen, kan bocka av
samtliga punkter.

Nycklar

Du ska lämna tillbaka alla nycklar till oss – för lägenheten, tvättstugan och eventuella extrautrymmen som garage. Du måste även lämna in kopior som du har beställt av oss.

Tid för avflyttning

När hyrestiden har löpt ut ska du lämna lägenheten tömd och städad senast klockan 12.00 på utflyttningsdagen. Även nycklarna ska vara inlämnade då.

Bredband och telefoni

Kontakta din internetleverantör och telefonoperatör (om du har fast telefoni) och säg upp eller flytta ditt abonnemang.

El

Vatten och uppvärmning ingår oftast i hyran, medan hushållsel betalas oftast separat.
Vi säger upp abonnemanget till e-on eller Härjeåns.

Ny adress

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket Länk till annan webbplats. så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk adressändring Länk till annan webbplats. mot en avgift.

 

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt.

 

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Uppdaterad