Fakta om Ragunda kommun

Ragunda kommun ligger i östra delen av Jämtland och har tre tätorter: Bispgården, Hammarstrand och Stugun.

Alla vägar bär till Ragunda...

Ragunda kommun är 90 km från väst till öst och ca 50 km från nord till syd och en yta på 2.527 kvadratkilometer. Vi är ca 2 personer per kvadratkilometer. Så det finns plats för fler!

Landskapet är mycket varierat och kuperat. Vildhussens verk med Döda fallet och tömningen av Ragundasjön har satt sina - fortfarande synliga - spår.

Till Stockholm i söder är det ca 40 mil, lika långt är det till Skellefteå norrut. Östersund och Sundsvall är de närmaste städerna. Närmaste stora stad är Trondheim i Norge.

Kommunen bildades på 70-talet 

Ragunda kommun bildades den 1 januari 1974 genom sammanslagning av Fors, Ragunda och Stuguns kommuner. Kommunkontoret ligger i Hammarstrand med drygt 1000 innevånare. De två övriga tätorterna är Bispgården i öst och Stugun i väst.

Näringslivet i Ragunda

I Ragunda kommun finns en lång tradition av eget företagande och vi ligger i topp bland landets kommuner vad gäller antalet nystartade företag. Det finns många stabila företag inom bland annat tillverkningsindustrin och IT som idag visar på mycket goda möjligheter att utvecklas i en positiv riktning.

Ragunda kommuns vänorter

  • Stjördal i Norge
  • Karstula i Finland
  • Bangkok i Thailand

Relaterade länkar

Dokument


Uppdaterad