Projekt "Vandringsleder i Ragundadalen"

Projektet drivs av Ragunda kommun med medel via Lokala naturvårdssatsningar - LONA. Ragunda kommun har sedan 2015 upplevt en mycket stor efterfrågan på var man kan vandra i Ragundadalen. Parallellt har ett antal personer med stort intresse för friluftsliv undersökt möjligheten för en gemensam märkning på våra vandringsleder i kommunen. De är representativa för lokalbefolkningen och företagare från hela kommunen.

Syftet med projektet är att skapa vandringsleder var alla kan känna sig säker när de vandrar runt i våra skogar och ska kunna rekommendera vänner och bekanta att ta en tur ut i skog och mark.

I Ragunda finns behovet av ett "mer tillrättalagt friluftsliv" vi inte bara upplever en ökad efterfrågan på vandringsleder från svenska och internationella turister utan också ett ökat intresse av friluftsliv från lokalbefolkningen. Vandringslederna ska märkas upp på ett hållbart sätt (mellan 5 - 10 år) och märkningen kommer samtidigt också bidra till att skogen blir skyddad.

Genom att engagera den lokala befolkningen i projektet samt sprida information och kunskap kan intresset i skogen och friluftsliv öka.

Att få så många invånare och gäster röra på sig i skogen leder till en förbättrad folkhälsa.

Arbetet med lederna pågår och så fort de är klara kommer information finnas på ragundadalen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Vill du engagera dig eller har frågor om arbetet med lederna?

Kontakta Lars Blixt eller Robert Falk via Kundcenter 0696- 68 20 00 eller maila dem på förnamn.efternamn@ragunda.se.

Kommunhuset

Välkommen till Ragunda Kommuns Kundcenter!

Vi finns i kommunhuset , Centralgatan 13-15 i Hammarstrand

eller så kan du nå oss på tel. 0696-68 20 00.

Vår mailadress är ragunda.kommun@ragunda.se

Välkommen hit!

I Ragunda kommun bor det ca 5400 invånare, men vi har plats för fler! Vi som bor och verkar här gör det i samklang med naturen och har idag samtidigt en bredbandsutbyggnad som gör det möjligt att ha hela världen som medspelare för små som stora företag, skolor och privatpersoner.


Här kan vi leva, bo och verka! Läs mer här>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Synpunkter, beröm och klagomål

Vi behöver hjälp att bli bättre och utveckla våra

tjänster. Vi sätter ett stort värde på att ha en bra dialog med alla vi kommer i kontakt med. Dina åsikter är viktiga för oss!

 

Skriv gärna till oss om du har synpunkter, beröm

eller klagomål. Formulär hittar du här>>