Information förskola och skola om coronaviruset

Här finns information om coronaviruset covid-19 till dig som är vårdnadshavare. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Förskola och grundskola

Kommunens förskolor och grundskolor håller öppet som vanligt och följer ansvariga myndigheters rekommendationer.

Barn, elever och medarbetare ska stanna hemma även vid milda sjukdomssymtom så som hosta, snorighet och feber. Personen ska stanna hemma så länge man har symtom och två dagar efter tillfrisknande.

I fall elev/barn insjuknar på skolan eller kommer till skolan med symtom kommer vi kontakta vårdnadshavare/ förälder så att ni kan hämta hem era barn.

Vid lättare sjukdom behöver man inte göra någonting mer än att stanna hemma, men den som behöver sjukvårdsrådgivning ska kontakta 1177 via telefon.

Skolavslutning 2020

Skolavslutningarna kommer i år att äga rum fredag den 12 juni. Utifrån det rådande läget med Covid-19 har skolledningen beslutat att avslutningarna detta år sker på respektive skola genom aktiviteter i den egna klassen, samt endast med elever och skolpersonal närvarande. Skolavslutningsdagen kommer det vara ordinarie skoltider, och skolskjuts går som vanligt.

Någon form av avslutningsceremoni för årskurs 9 kommer att ske, med personal och elever. Mer detaljerad information kommer senare.

Ändrade rutiner för hämtning och lämning på förskolan

Från och med 7 april sker hämtning och lämning av barn på förskolan utomhus.

Besöksrestriktioner på skola, förskola och fritidshem

Från och med 7 april gäller besöksrestriktioner på Ragunda kommuns samtliga skolor, förskolor och fritidshem.

Gymnasieskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola

Folkhälsomyndigheten har den 17 mars rekommenderat att Sveriges gymnasieskolor, kommunala vuxenutbildningar, högskolor och universitet inför distansundervisning med anledning av det nya coronaviruset. Det innebär att samtliga skollokaler i Jämtlands Gymnasieförbund stängs för skolbaserad undervisning från och med den 18 mars till och med att annat meddelas. Från och med torsdag 19 mars övergår förbundet till distansbaserad undervisning.

Samverkan

Kommunen samverkar med Region Jämtland Härjedalen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi vill påminna om att det i förskola och skola råder sekretess och vi kommer därför inte att kommentera enskilda fall. Det är viktigt att alla hjälps åt med att inte röja enskildas identitet eller att sprida obekräftade uppgifter.

Uppdaterad 2020-05-15 av Carina Landin