Tips på saker att göra under coronakrisen

Just nu, under den pågående coronapandemin, är många av våra vanliga aktiviteter är uppskjutna. Här kommer därför istället tips på vad ni kan göra själva eller i små grupper.

Viktigast just nu!

  • Var rädd om dig själv och andra. Följ råden från myndigheterna om hur man minskar risken att bli smittad av corona och att smitta andra.
  • Skydda dig och andra genom att följa Folk­hälso­myndig­hetens råd om att stanna hemma, hålla avstånd, tvätta händerna med mera.
  • Försök att röra på dig och hålla kontakt med vänner och familj. Tänk på att du kan träffa andra genom att använda mobilen, datorn eller surfplattan.
  • Fortsätt göra saker som ger dig energi och glädje!
  • Om det är svårt, eller om du känner dig orolig, är det viktigt att du funderar på varför du känner så, och kanske pratar med någon som kan hjälpa dig.

Aktivera dig!

Du hittar fina evenemang, sevärdheter och aktiviteter på ragundadalen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Snabba tips!

Några snabba tips för att minska känlan av ensamhet och för att ta hand om din hälsa:

💛Varför inte ta en promenad och njut av solen!
💛Även om du ofta är inomhus är det viktigt att du rör på dig. Det finns många digitala tränare som ger tips på olika övningar.
💛Behåll vardagsrutiner som gör att du mår bra och försök att variera det du gör, så att du hittar en bra balans i vardagen.
💛Ta kontakt med någon du inte pratat med på länge. Vi kan alla hjälpas åt att visa omtanke och höra av oss extra mycket till varandra.
💛Ta en digital fika med någon. Om du har en telefon med högtalare eller tillgång till surfplatta eller dator kan du passa på att fika med en bekant även om ni inte kan träffas.
💛Upptäck nya filmer, böcker, tidningar, radio- och TV-program! Mycket finns digitalt, till exempel på Biblioteket, SR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
💛Handla lokalt - stöd våra fantastiska företagare.

Digitala resor och museer

Många saknar att resa och uppleva andra miljöer just nu och du vet väl att du kan hitta en hel del upplevelser digitalt? Några exempel hittar du här:

Uppdaterad