Totalförsvarsövning Vildhussen

För att öka Sveriges militära förmåga och bygga ett starkare försvar genomför Försvarsmakten totalförsvarsövningen Vildhussen under veckorna 19-20 (9-22 maj

Ökad militär närvaro

Det här innebär en ökad militär närvaro i närområden och i regionen.

Större olycka övas vid Trätojordsbacken i Hammarstrand

Onsdag den 18 maj kommer Försvarsmakten tillsammans med civila myndigheter att öva en stor olycka vid Trätojordsbacken i Hammarstrand.

Mellan klockan 9.30 och 16.00 kommer det att vara stor aktivitet i området där Försvarsmakten övar tillsammans med polis, ambulans och räddningstjänst. Det kommer att förekomma rök, smällar, blåljus och helikoptrar i och över området.

Program

10.30 Allmänhet och media välkomnas vid Centrumhuset, Hammarstrand.

11.00-13.00 Övningen stor olycka inleds med en explosion.

Allmänheten bör undvika att köra bil på Solvägen för att undvika trafikkaos.

Observera att figuranter bär vit armbindel. Övningsinstruktörer bär reflexväst.

Försvarsmakten kommer att återställa området direkt efter övningen.

Deltagare

Under övningen Vildhussen deltar Försvarsmaktens Hemvärnsbataljoner, underrättelsekompanier samt funktionsplutoner tillsammans med civila myndigheter som Länsstyrelsen i Jämtland, Jämtlands Räddningstjänstförbund, polisen, Region Jämtland Härjedalen och Västernorrland, Ragunda kommun och ett antal fler aktörer.

Målsättningen med övningen är att Hemvärnsbataljonerna får öva tillsammans med civila myndigheter och utveckla sina förmågor.
Totalt kommer Vildhussen att engagera 1 500 deltagare.

Information om övningen

Länsstyrelsen informerar om övningen på sin hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ragunda kommun lägger ut information om övningen här, samt i våra kanaler www.facebook.com/ragundakommun Länk till annan webbplats. och Instagram.

Läs mer om Norra militärregionen på Försvarsmaktens hemsida Länk till annan webbplats. och Norra Militärregionen | Facebook Länk till annan webbplats.

Relaterade länkar

Dokument

Uppdaterad