Artikeln publicerades 31 maj 2023

Nu finns aktivitetsrundan "Pulskul" på lekparken i Hammarstrand för att främja rörelseglädje!

AMI och Utvecklingsenheten har nu satt upp en aktivitetsrunda ”Pulskul i Ragunda” på lekparken i Hammarstrand. Rundan är en av tre olika rundor som inom kort kommer att finnas i kommunen. Mer information om dessa kommer inom kort.

I Hammarstrand är det en runda inriktad till de yngre barnen, i Bispgården kommer det att komma upp en runda som riktar sig till alla åldrar och i Stugun kommer det att komma upp en runda där det finns rörelser även anpassade för rörelsehindrade.

Aktivitetsrundorna är en del av folkhälsoarbetet i Ragunda kommun för att främja spontanidrott och rörelseglädje. Investeringen har möjliggjorts genom sponsring av Länsförsäkringar i Jämtland och ett gott samarbete med föreningar i kommunen.

Rundorna med övningarna kan göras ensam eller tillsammans i grupp. På varje övning finns olika svårighetsgrader så att man kan delta oavsett om man är barn eller vuxen.

Rörelse som rastaktivitet

Två skolor i kommunen, Hansåkerskolan och Anders-Olof skolan har också fått varsin rastaktivitetsrunda som går att använda både som rastaktivitet eller som rörelselektion.

Alla förskolor i kommunen har fått varsitt exemplar av ”Klickens snabba utomhus”. Det är korta kluriga uppdrag som går snabbt att utföra och man får använda både huvudet och kroppen.

Nu hoppas vi på mer rörelseglädje i vår kommun!