Information vid samhällsstörningar och kris

Vid en samhällsstörning som påverkar kommunen behöver medborgarna få tillgång till information om vad som händer för att kuna vidta åtgärder för egen del. För att få korrekt och bekräftad information använd i första hand kända kanaler.

Sveriges radio P4 Jämtland

Sveriges Radio P4 Jämtland är kris- och beredskapskanal som förser allmänheten med viktig information vid samhällsstörningar.

P4 Jämtland | Sveriges Radio Länk till annan webbplats.

Viktigt meddelande till allmänheten VMA

Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, används för att varna och informera allmänheten vid stora olyckor och allvarliga händelser. De utomhussignaler som kan ljuda är en del av VMA men VMA går även ut via radio och tv.

VMA-meddelanden distribueras även via

  • talmeddelande till fast telefon
  • SMS till mobiltelefon
  • appen Krisinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, där VMA-meddelanden levereras som push-notiser

Utomhussignalen Hesa Fredrik

Utomhussignalen Hesa Fredrik testas fyra gånger per år klockan 15:00 första helgfria måndag i mars, juni, september och december. Signalen testas för att kontrollera att systemet fungerar och för att göra allmänheten uppmärksam på att signalen finns.

Viktigt meddelande till allmänheten på SAS alarms webbplats.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Frågor och svar om viktigt meddelande till allmänheten på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbplats.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Ragunda kommuns huvudkanaler

På kommunens webbplats och Facebooksida finns information vid samhällsstörningar i kommunen.

Ragunda kommun | Hammarstrand | Facebook Länk till annan webbplats.

Kontakt med kommunen under kontorstid

  • Ring kommunens växel 0696-68 20 00
  • Maila kundcenter@ragunda.se

Kontakt med kommunen utanför kontorstid

  • Ring 063-51 19 42. Här når du de som har beredskap utanför ordinarie kontorstid. SOS Alarm hanterar telefonnumret.

Nationella informationsnumret 113 13

113 13 är Sveriges informationsnummer vid stora olyckor och kriser.
113 13 - SOS ALARM Länk till annan webbplats.Ring 113 13 för att få och lämna information. Numret är tillgängligt dygnet runt alla dagar. Numret är till för att minska belastningen på nödnumret 112 vid stora händelser.

Krisinformation.se

Samhällets samlade krisinformation vid större händelser lokalt, nationellt eller internationellt finns på: Krisinformation.se - Information från svenska myndigheter, länsstyrelser och kommuner Länk till annan webbplats.Sidan drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB.

Kontakta Kundcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kundcenter.