Novelltävling 2021

Under hösten 2021 pågick en novelltävling för årskurs 6-9 i Ragunda kommun. Temat för tävlingen var "Ut i det vilda". Här nedan presenteras vinnarna i tävlingen. I menyn till vänster hittar du de vinnande bidragen i sin helhet.

Vinnare i novelltävlingen 2021

Nova Sahlin, årskurs 7, med novellen Ut i det vilda

Juryns motivering: Med en intressant berättarteknik och ett välutvecklat språk bygger du upp en stämningsfull och spännande novell. På ett skickligt sätt lyckas du också spränga in humor mitt i skräcken och allvaret. Det öppna slutet gör att novellen stannar kvar länge hos läsaren. 

Meja Aronsson, årskurs 8, med novellen På andra sidan

Juryns motivering: En genomtänkt och genomarbetad novell, där handlingen drivs framåt av rapp dialog och spänningen byggs upp på ett träffsäkert sätt. Och just när det är som mest spännande lämnar du skickligt över historien till läsarens och dennes egen fantasi.

Linneá Eriksson, årskurs 9, med novellen Tillsammans i mörkret

Juryns motivering: En väl uppbyggd novell med en tydlig röd tråd, trots många oväntade vändningar. Du lyckas med konststycket att hålla läsaren på helspänn genom hela novellen, samtidigt som man som läsare vill dröja kvar vid dina fina formuleringar.

Både skräckinjagande och vackert!

Hedersomnämnande

Juryn delade även ut ett hedesomnämnande till Elias Åvik Thörnblad, årskurs 7, för novellen Ut i det vilda.

Juryns motivering: En driven, väl gestaltad och filmisk novell, där varje enskild mening har betydelse. Med få ord och ett högt tempo berättar du en historia som går från misär till hoppfullhet, genial i sin enkelhet. 

 

Juryn bestod av Åsa Ringdahl, författare och Alida Johansson, barnbibliotekarie. Totalt inkom 17 bidrag, samtliga från Hansåkerskolan i Stugun.

Relaterade länkar

Dokument

Uppdaterad