Logotyp: Tidsglimtar.

WORKSHOP & PEDAGOGISKT MATERIAL

TIDSGLIMTAR vill sänka trösklarna till det egna skapandet och öppna dörrar till de många olika uttryckssätt som det går att berätta en historia på. Vi vill också lyfta lokala konstnär- och författarskap varför vi frågade om några av regionens verksamma konstnärer och författare ville inspirera i en serie korta filmer.

GUSTAV GRUT

Vem är du?

Illustratör bosatt i Östersund som har ritat serier ända sedan barndomen. År 2012 vann jag silver i European Design Awards i kategorin bästa produktkatalog. Idag jobbar jag som lärare i kriminologi vid Mittuniversitetet i Östersund.

Vad omger dig?

Inlämningsuppgifter som ska bedömas, ej färdigmålade miniatyrfigurer och biografier om historiska personer som jag ännu inte har läst ut.

Vilka är dina berättelser?

Berättelser som i grunden handlar om maktlösa personer som utmanar oövervinnerliga krafter.

LINN ÅSLUND

Vem är du?

Linn Åslund, facköversättare och barnboksförfattare. Bosatt i Ås. Debuterade 2018 med trilogin om Ester Tagg på Rabén & Sjögren. Nu i juni ser en ny trilogi för lågstadieåldern dagens ljus: Flora Wolf och Järnklockorna.

Vad omger dig?

Böcker, bilder, berättelser. Väldigt många idéer. Böcker igen.

Vilka är dina berättelser?

De om udda och oväntade vänskaper. Makt och maktlöshet. Mod och rädsla. Äventyr.

SARA NORLING

Vem är du?

Kreatör/skapare/pedagog. Jobbar med foto och keramik samt i projekt med unga och konst. Bosatt på Frösön men odlar och skapar i Alsen. www.saranorling.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad omger dig?

Påbörjade projekt, anteckningar/skisser, lera, kalender, en skål med glass och utanför fönstret spirande grönska.

Vilka är dina berättelser?

De nära berättelserna. Grannen och farmors, konstnärinnans och mammas, samt de som växer inuti oss var dag. Lokalt och förankrat i barrskogens rötter.

FREDDIE ROSS

Vem är du?

Jag heter Freddie Ross och är frilansande konstskribent, författare och konstnär. För tillfället skriver jag för LT och nättidskriften Volym och för ett par år sedan debuterade jag med boken Grymhetens konst - Etiska reflektioner kring kontroversiella konstverk.

Vad omger dig?

Skog, väggar, tak och bokhyllor fyllda med böcker om filosofi. Både min fritid och arbetstid präglas av filosofiska och framför allt etiska frågor och hur dessa relaterar till kulturen, konsten och det konstnärliga.

Vilka är dina berättelser?

Jag är särskilt intresserad av hur berättelserna om oss själva och världen styr, påverkar och formar, inte bara oss själva utan även världen och samhället vi lever i.

SKAPA KOLLAGESTICKERS