Bad

Inomhusbad

Vid sporthallen på Hansåkerskolan i Stugun finns en simbassäng som är 6 x 16,5 meter (3 banor). 

Badhuset i Stugun är dock stängt på grund av restriktioner kopplade till Covid -19 och kommer att fortsätta hålla stängt hela vårterminen 2021 på grund av renovering.

-Vi hoppas på överseende och att vi till hösten kan öppna upp en simhall med bättre miljö för både personal och besökare!

 

Tempererat utomhusbad

Koppelhällan, Hammarstrand

Koppelhällan består av två tempererade utomhuspooler. Området ligger intill Hammarstrands camping. Under sommarsäsongen 2021 kommer poolområdet tyvärr att vara fortsatt stängt på grund av renoveringsbehov. Bland annat uppmättes för höga klorhalter under våren 2020.

-Nu 2021 finns pengar avsatta för renovering och vår förhoppning är att renovering av badet ska hinna påbörjas och i bästa fall även bli färdig under denna säsong.

Utomhusbad

Om Utomhusbadplatserna i Ragunda kommun

I Ragunda kommun finns ett antal utomhusbad. Kommunen ansvarar inte för dessa utan de drivs och sköts av lokala föreningar.

Ammerån

Strax nedanför Ammers bro finns ett iordningställt friluftsbad.

Bomsund

Liten familjebadplats vid uppdämd del av Sittån. Bryggor och omklädningshytt finns.

Fullsjön Insjöbad

Med bryggor, utetoalett, rutschbana, sandstrand och gräsmatta. Barnvänligt.

Geråbadet, Bispgården

Friluftsbad i anslutning till Geråbadets camping utanför Bispgården. Bryggor, omklädningsbyggnad och lekplats finns. Förutom badet finns möjlighet till bangolf, Kiosk och servering. Badet ligger centralt placerat intill riksväg 87 mot Sollefteå.

Höglundsvika Sandstrand

Brygga, grillplats och dass. Väg mot Stugun, ca 1 km från korsningen i Höglunda.

Mjösjön (utanför Bispgården på södra sidan älven)

Liten men trevlig badplats. Belägen vid sportstugeområde. Sandstrand och brygga.

Mårdsjön

Välskött badplats med fina bryggor och omklädningsbyggnad. Bänkar och bord för medhavd fika, gräsytor. Lämplig familjebadplats.

Mörtsjöbadet, Stugun

Ett av Jämtlands finaste insjöbad. Barnvänligt, långgrunt med rejält tilltagna bryggor. 200 meter lång sandstrand och stora gräsytor. Omklädningsbyggnad och toaletter. Ca 8 km från Stuguns centrum.

Öratjärn

Belägen ca 2 km söder om Krångede kraftverk på södra sidan om älven. Lungt och fint familjebad, barnvänlig med bryggor, hopptorn och omklädningsbyggnader.

Uppdaterad