Motorsport

Skoterallians i Ragunda

I Ragunda kommun har 5 klubbar gått tillsammans och bildat en skoterallians. Tillsammans arbetar vi med att göra skoteråkandet till en trevligare och säkrare naturupplevelse för alla.


Skoterklubbarna lägger ned ett stort ideellt arbete på att bygga, sköta och preparera lederna, för att vi alla ska ha glädje av dem. Skoterklubbarna sköter även Kust- till Fjälleden som sträcker sig 2,5 meter bred och 5 mil lång genom hela kommunen och som förbinder kusten med fjällen i den totalt 40 mil långa leden.


Genom att bli medlem i någon av Ragundas skoterklubbar bidrar du till bättre möjligheter för skotertrafiken inom området. Intäkterna går till klubbarnas arbete med att skapa, skylta och underhålla ledsystemet.


Vi försöker finna lämpliga genomfarter, skylta upp och varna för svårigheter efter leden så långt som möjligt. Ledens utformning beror på terräng, eventuella vattendrag och markägarens upplåtelse. En skoterled är “en för snöskoter farbar väg i terrängen med en skyltning och markering, som visar att sträckningen är upplåten för skotertrafik”.


Här krävs det att det finns avtal om nyttjanderätt med alla markägare som berörs. På skoterleder gäller ”Färdselrätt” med skyldigheter att ta hänsyn till natur och andra intressenter vid och på leden.

Förarbevis för snöskoter

Nya regler från 1 oktober 2009: Reglerna för att få köra snöskoter förändras 1 oktober 2009 för att öka trafiksäkerheten. Ett separat förarbevis som endast gäller för snöskotrar införs och krävs om du vill börja köra ett sådant fordon.


Ta ditt förarbevis för snöskoter hos Ragunda Skoterklubb
www.ragundaskoterklubb.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Skoteralliansens klubbar


Fors Snöskoterklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tel. 070-323 45 30
E-post: ordforanden@forsssk.se


Ragunda Skoterklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tel. 070-364 31 27
E-post: info@ragundaskoterklubb.com


Selsådalens Skoterklubb

Christer Andersson
Tel. 072-220 71 41  
E-post: seletsallservice@gmail.com

                  

Stuguns SSK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.           
Joakim Thor
Tel. 073-053 54 28
E-post: info@stugunsssk.se


Österede Västerede Snöskoterklubb
Tel. 070-541 67 73


Hammarstrands Cross och Endurobana

Motorsport på två hjul växer i Ragundadalen. En endurobana & crossbana har byggts och Hammarstrands Cross & Enduro Club växer så det knakar.

Hammarstrands Cross och Enduro Club startades 2006. Klubben har växt snabbt och satsat stenhårt på banan sedan starten, senast i ett EU-projekt. Anläggningen ligger ca 6 km från Hammarstrands centrum.

Mycket beröm för fina banor

Det finns sex olika endurobanor från 1, 6 km till 6,2 km i olika svårighetsgrad och klubben har fått mycket beröm för sina fina banor. Klubben är ansluten till SVEMO (Svenska motorcykel-och snöskoterförbundet) vilket innebär att SVEMO:s reglementen för tränings- och tävlings verksamhet följs. Mitt Endurotävlingar arrangeras av klubben varje år.

Prova på att köra cross

En ungdomscross (6-10 år) finns att låna för att de mindre barnen ska kunna provköra. Man får utbildning av klubben och inga förkunskaper krävs. Kontakta Åke Lautin om du är intresserad av att prova!


Öppettider under sommaren:
Tisdag 17.30 – 20.00
Lördagar 12 – 16
Söndagar 12 – 16

Kontaktuppgifter

Åke Lautin 070-315 29 50

Jens Lautin 076-820 64 89

Mail: buster3@spray.se

 

Motorgården Stuguns MK

Under hösten 2016 har Stuguns Motorklubbs medlemmar tillsammans med lokala företagare gjort en enorm satsning för att få igång klubbens motocrossbana. Nerlagd tid under hösten är ca 100 maskintimmar, ca 450 ideella timmar av företagare och medlemmar. 6/11-2016 fick vi en godkänd besiktning för vår E-bana.

Banan är lovordad och även besiktningsmannen som var och gjorde förbesiktningen tidigt i höst var djupt imponerad av engagemanget och det arbete som utförts. Målet för StMK är att vi ska kunna sätta vår Motorcross bana på kartan i regionen och inbjuda både erfara och nya crossåkare till fantastisk crossåkning vid vår Motorgård. Vi har en påbörjad ledarledd guldhjälpmsutbildning för alla klubbens barn och ungdomar och även haft tränarledd crossträning för alla som känner att de behöver fräscha upp tekniken.

För de ungdomar som vill prova på cross åkning finns två crossar att hyra dock måste man ha med sig egen utrustning idagsläget och lösa en Prova på Licens samt betala banavgiften.

Våra öppetider är:

Tisdagar 18:00-21:00

Lördagar 10:00-15:00

Avgifter:

Banavgift för medlem 50 kr/dag

Banavgift för icke medlem 100 kr/dag

Aktiv medlem (licens) 200 kr

Familjemedlemskap 200 kr,

Ungdom upp till 15 år 100 kr

Stödmedlem 100 kr

Betalning sker till:

Bg 216-6866 eller Swishnr 123 471 32 51. Obs! Glöm inte att ange vem som betalat in samt personnr.

Än en gång ett Stort Tack till sponsorer, företagare och medlemmar som bidragit så att vi kunnat köra igång vår fina Motorklubb igen.

Styrelsen Stuguns Motorklubb!


Relaterade länkar


Dokument


Uppdaterad