Sveriges Viktigaste Jobb

Över en halv miljon människor behöver rekryteras till välfärden de närmaste tio åren i Sverige. Med Sveriges Viktigaste Jobb vill vi lyfta fram och informera om alla viktiga och intressanta jobb som finns i Ragunda kommun. Jobb som gör skillnad. Vi kommer under en tid framöver presentera många av våra medarbetare och våra olika arbetsområden. 

Samson Fssehagiorgis, Elisabeth Johnson, Johan Högberg jobbar på Integrationsservice. Det gör också Eva Blomkvist och Tryggwe Eriksson men de kunde tyvärr inte medverka just vid det här fotograferingstillfället.

Vi inleder med att presentera:

Integrationsservice

Nyanländ kallas ofta den person som tidigare varit asylsökande och som efter att denne beviljats uppehållstillstånd bosatt sig i vår eller någon annan kommun. Migrationsverkets ansvar för personens boende och försörjning avslutas därmed och bosättningskommunen tar tillsammans med Arbetsförmedlingen över för hjälpa personen att etablera sig och inkluderas i samhället.

En nyanländ i Ragunda kommun välkomnas av en representant från kommunens integrationsservice. Vi kan beskrivas som en länk mellan olika samhällsinstanser. Vi bistår i första hand med ett lämpligt boende och ser till att den nyanlände gör sig hemmastadd och får en grundläggande orientering i samhället.

 

Arbetsförmedlingen upprättar en etableringsplan som bland annat innehåller svenskastudier på SFI samt möjlighet till praktik eller yrkesutbildning. Integrationsservice erbjuder tolkstöd och vägleder i kontakten med myndigheter, bankväsende och verksamheter såsom hälsocentral, skola och barnomsorg.

 

Vi arbetar samtidigt med att lyfta och samordna integrationsfrågor internt inom den kommunala verksamheten och främjar ideella initiativ i civilsamhället.

Med en vision om att så många som möjligt skall känna sig delaktiga och vilja stanna kvar i kommunen arbetar vi utifrån perspektivet att en framgångsrik integration beror på förmågan att inkludera och skapa gemenskap.

 

Integrationsservice ska vara plats där alla kommuninvånare känner sig välkomna och en motiverande knutpunkt för alla som vill engagera sig och bidra till att Ragunda blir en föregångskommun i det nationella integrationsarbetet.

Har du, din förening eller ditt företag idéer kring detta är du välkommen att kontakta oss!

Integrationsservice Ragunda kommun

0696-68 20 00
integration@ragunda.se

Öppettider

Hammarstrand, Företagens Hus: Mån-Tisd kl. 13-16
Bispgården, Forsvägen 29: Ons kl.15-19
Stugun, biblioteket: Tors kl.15-19

Relaterade länkar

Dokument
Uppdaterad 2018-03-13 av Niclas Jarlås

Bibliotek
Ragunda hyreshys
Ragundabladet

Ragunda kommun finns också i sociala medier. Välkommen!

Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook
Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook

Telefon Kundcenter 0696-68 20 00

E-post: ragunda.kommun@ragunda.se


Öppettider kommunkontoret:

Måndag-torsdag: 08.00-16.00

Fredag: 08.00-15.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Mer kontaktinformation


Besöksadress

Centralgatan 13-15 Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Postadress

Ragunda kommun, Box 150,

844 21 Hammarstrand


Organisationsnummer

21 20 00-2452

 

Kommunens Intranätlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster