Kommun och politik, Kultur och fritid

Kommun och politik, Kultur och fritid

Utdelning av 2017 års kulturstipendier och Bröderna Bolins stipendier

Under måndagskvällen var det stipendieutdelning i Stuguns kyrka, samtidigt som man firade "Stugudagen". Ragunda kommuns kulturstipendier för 2017 samt Bröderna Bolins stipendier till ung ideell ledare samt ung företagare delades ut.

Prisutdelare Eva Sundin och Jonas Andersson tillsammans med pristagarna Johanna Albertsson och Lina Sahlin

Prisutdelare Eva Sundin och Jonas Andersson tillsammans med pristagarna Johanna Albertsson och Lina Sahlin.

Stugun firade under gårdagen "Stugudagen" där utgångspunkten för firandet är ett ärkebiskopsbrev daterat 29 januari 1290 av ärkebiskop Johannes som uttalar skydd och vissa rättigheter för gästgivaren Gyrdh.

 

I samband med firandet var det också stipendieutdelning och då båda pristagarna av Ragunda kommuns kulturstipendier är från Stugun så passade man på att uppmärksamma dem under denna dag.

 

2017 års stipendie för "Mångårig kulturell insats" tilldelades Lina Sahlin, Stugun. Johanna Albertsson från Stugun, men verksam i Oslo, fick stipendiet "Uppmuntran för unga kreativa förmågor". Båda fick diplom och 4000 kronor var.


Bröderna Bolins stipendie är en stipendiefond till de unga bröderna Rikard och Ivar Bolins minne. 100 000 kronor, har donerats till Stuguns församling där kyrkorådet varje år till och med 2021 ska utse två stipendiater, en ung företagare och en ung ideell ledare.

Årets stipendier delades ut till Jessica Strömkvist och Tanja Torkkel.

 

Uppdaterad