Näringsliv, arbete och landsbygd

Näringsliv, arbete och landsbygd

Ragunda kommun på Technoport 2018

Idag finns Peter Ladan , VD Världsarvbolaget/Ragundadalen Turism på plats i Trondheim på Technoport 2018, en mötesplats för entreprenörer, akademiker, företag, investerare, studenter och drömmare!

Technoport 2018, Trondheim

Eventet pågår under två dagar där man träffas, diskuterar, delar med sig av sina erfarenheter och hittar nya samarbetsmöjligheter. Ragunda kommun påbörjade förra sommaren en digital resa- Impact journey där vi knöt kontakter med människor från hela världen och diskuterade Ragundas förutsättningar i en digital och hållbar kontext.

 

Under hösten skapade vi en plattform ”Framtidens jobb-en digital” resa där vi åkte runt på studiebesök hos olika arbetsplatser med elever från grundskolan och sände live så att elever och föräldrar kunde följa resan och få information om vår kommuns olika företag/offentliga jobb.

 

Vi har nu tagit ännu ett steg att försöka hitta nya vägar för utveckling och har inlett ett samarbete med Trondheim i ett projekt som för närvarande heter ”Learning Society”. Frågor som projektet handlar om är bla: Hur får vi med våra medborgare i skapandet av framtidens samhälle? Hur ska vi skapa plattformar för att hjälpa varandra och hur ska vi samarbeta?

 

Läs mer om Impact Journey –en digital resa här>> Länk till annan webbplats.

Följ Framtidens jobb- en digital resa här> Länk till annan webbplats.>

Mer information om Technoport 2018>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad