Kommun och politik, Näringsliv, arbete och landsbygd

Kommun och politik, Näringsliv, arbete och landsbygd

Pristagare på Vildhussgalan 2018!

Vildhussgalan gick av stapeln på Höggården, Höglunda under lördagskvällen. Där delades det ut olika utmärkelser till företag och personer i vår kommun som utmärkt sig lite extra!

Årets Vildhuss

Ragunda kommun delar varje år ut utmärkelsen "Årets Vildhuss", en hedersbetygelse som skall gå till någon, något eller några som har gjort något utöver det vanliga.

Med sommarens bränder i färskt minne blev beslutet att utmärkelsen gemensamt tilldelas samtliga som deltog i insatserna i och kring de bränder som rasade i vår kommun.

Ragunda kommun kommer att uppmärksamma och mer personligt tacka alla som har möjlighet vid fyra tillfällen under v.45.

Vi kommer att bjuda på fika och det kommer finnas möjlighet att mötas och diskutera det som skedde på våra medborgarkontor i Hammarstrand, Stugun, Bispgården och Borgvattnet.

Se www.ragunda.se för mer information lite längre fram.

 

Motiveringen för utmärkelsen lyder:

Under juli 2018 genomgick stora delar av landet ett bokstavligt eldhav. Den långa torkan gav gynnsam grund för antändning av skog och mark och snart rasade bränder på flera ställen i vår kommun. Trots att dessa bränder naturligtvis var hemska, ledde till materiella skador och ett trauma för hela kommunen så visade också samhället och människorna sig från sin allra bästa sida.

Människors, företags och organisationers vilja att hjälpa till och göra en insats var oerhört stor och något som knappast tidigare skådats i vår kommun. Människor ställde upp med sin tid och sin muskelkraft. Företag inom skogsnäringen med arbetstid, sina maskiner och sin sakkunskap. Jordbrukare körde 1000-tals mil med sina gödseltunnor som sinnrikt användes för att begjuta vägar och eldområden med vatten. Näringslivet i alla former; bryggerier, restauranger, apotek, livsmedelsbutiker och detaljhandel, skänkte det man hade och kunde för att underlätta insatserna och stötta de frivilliga. Civilsamhället fanns där från allra första dagen och visade sin oerhörda styrka genom att organisera allt ifrån produktion och utforsling av mat till stöd i form av sin närvaro.

Tillsammans med det allmännas resurser gjorde detta att bränderna tidigt kunde kontrolleras och skadorna efter bränderna kunde minskas. Kommunen vill naturligtvis utsträcka ett stort och varmt tack även till dem som i egenskap av Räddningstjänstpersonal, polis, hemvärn, brandflyg, sjukvårdspersonal, och administrativ personal, koordinerade och genomförde de insatser som var nödvändiga under bränderna.

Det går inte att ur denna massa av företag, organisationer och människor att lyfta fram någon enskild då alla som deltagit dragit sitt strå till stacken i denna utmaning.

Ragunda kommun har därför i år beslutat att utmärkelsen årets Vildhuss gemensamt tilldelas samtliga som deltog i insatserna i och kring de bränder som rasade i vår kommun. Med en osviklig vilja, generositet, självuppoffring och energi har Ni alla bidragit till att minimera skadorna av denna brand. Men utmärkelsen blir inte mindre fin för att den delas. Tvärtom!

HeMa Lön AB

Årets Serviceföretag 2018 blev HeMa Lön AB

Årets Serviceföretag och Årets Serviceperson

Gott värdskap och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Det är en framtidsfråga för Jämtland Härjedalen och därför arrangeras Guldstjärnan. Utmärkelsen tilldelas den person respektive det företag/arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande.

 

Årets Serviceföretag blev HeMa Lön AB med motiveringen:

"Med en pliktkänsla, mångårig yrkeskunskap och professionalism kommer man långt. Om man dessutom kombinerar detta med ett fantastiskt bemötande, vilja att alltid göra det bästa och lösningsfokus så finns det inga gränser för hur långt man kan nå. Detta företag har breddat sin kundkrets oerhört långt under de förhållandevis få år man funnits och fortsätter växa med kraft och styrka. Detta samtidigt som man alltid håller ett kundfokus och vårdar de kunder man redan har väl."


Årets Serviceperson 2018 blev Michael Adamsson

Årets Serviceperson 2018 blev Michael Adamsson

Årets Serviceperson blev Michael Adamsson och motiveringen från juryn löd:

"Att utse årets serviceperson i år var enklare än på länge. Inte för att det därmed kan sägas vara enkelt, men för att väldigt många personer nominerat denna. Med ett glatt humör och med en uppfinningsrikedom kring sin utstyrsel och sitt kundbemötande har han gjort ett besök på Ica i stugun till en helhetsupplevelse. Hjälpsamhet, kunnighet och glädje personifierar denna man."

Denice Linde- Årets unga företagare i Ragunda 2018

Denice Linde - Årets unga företagare i Ragunda 2018

Årets unga företagare

Denice Linde, Denice Design blev årets unga företagare. Motiveringen lyder:

"Denna person har rest utanför kommunen, skaffat sig grunderna för att kunna förverkliga sin vision och, kanske viktigast av allt, sen valt att flytta hem. Hon har i ung ålder skapat sig ett namn och blivit ett självklart alternativ om man behöver en ny logga, hemsida eller något grafiskt producerat för tryck. Hennes kunnande och viljestyrka har skapat henne en trogen kundkrets som dagligen breddas och att hon valt att driva företaget här i kommunen är något vi är glada för."


Årets Företagare

Föreningen Företagarna delade ut priset Årets Företagare och priset gick till Dan Henriksson, Skogstrollet AB. Juryns motivering: "Ett företag som under lång tid visat god lönsamhet. Imponerande målmedvetenhet gällande kvalité på en mycket konkurrensutsatt marknad."


Årets Företag blev Skogstrollet AB, Dan Henriksson

Årets Företag blev Skogstrollet AB, Dan Henriksson

Uppdaterad