Kommun och politik, Barn och utbildning

Kommun och politik, Barn och utbildning

Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol

Att säga ja är roligare än att säga nej. Men att köpa ut alkohol till sin tonåring innebär varken ökat förtroende eller att ni kommer närmare varann.

Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska agera gentemot sin tonåring. I synnerhet då man som förälder utsätts för ”tjat” och påtryckningar. Varför ska du som förälder till exempel inte köpa ut några få alkoläsk till din dotters första tjejmiddag? Och är det verkligen fel att ge sin artonåriga son en flaska skumpa i samband med att han tar studenten? Eller förse tonåringen med alkohol till Valborg?

 

Som förälder är det viktigt att du tar ansvar, är tydlig med dina förväntningar och står upp för sådant du tycker är viktigt. Och säger nej ibland. Gå gärna ut i Valborg och träffa ungdomarna!

 

Vill du läsa med om hur du kan tänka om och få konkreta tips på hur man kan tänka i olika situationer på in på www.tänkom.nu Länk till annan webbplats.

 

Tonårspalören kommer i slutet av april, inför Valborg, att skickas till vårdnadshavare och föräldrar med barn som i år fyller 14. Mer om tonårspalören här >> Länk till annan webbplats.

 

Uppdaterad