2019-05-06 11.33

Kommun och politik

Någon gång händer det - frågan är bara när.

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Under 6-12 maj är det nationella krisberedskapsveckan. Syftet med kampanjen är att sprida kunskap om vad vi själva kan göra och bidra med vid en allvarlig samhällsstörning.

Är du förberedd?

Viktiga funktioner i samhället som transporter, elförsörjning och mobilnät kan slås ut av en olycka, men också för att någon hackar sig in i dem eller på grund av extrema oväder. Kommunen ansvarar för att bland annat skola, räddningstjänst och dricksvatten fungerar även vid en kris. Men alla som bor i kommunen har också ett ansvar. Vid allvarliga kriser behöver vi alla hjälpas åt. Ju bättre förberedda vi är, desto större möjligheter har vi att hjälpa andra.


dinsakerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns bra information om vad som händer vid en verklig kris, kommunikation, vad en krislåda är, hur du kan förbereda dig och broschyren "Om krisen eller kriget kommer".


På Ragunda kommuns hemsida hittar du sidan "Säkerhet och kris" där du får information om vilka förberedelser du kan göra i hemmet, hur kommunen informerar vid kris och kommunens övriga säkerhetsarbete.


Mer om krisberedskapsveckan

Bakom krisberedskapsveckan står Myndigheten för samhällsskydd och beredskaplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som genomför veckan tillsammans med länsstyrelserna och landets kommuner. I Jämtlands län samarbetar alla kommuner och länsstyrelsen.

Uppdaterad 2019-05-06 av System

Ragunda kommun finns också i sociala medier. Välkommen!

Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook
Ragunda kommun på Instagram
Ragunda kommun på Facebook

Telefon Kundcenter 0696-68 20 00

E-post: ragunda.kommun@ragunda.se


Öppettider kommunkontoret:

Måndag-torsdag: 08.00-16.00

Fredag: 08.00-15.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Mer kontaktinformation


Besöksadress

Centralgatan 13-15 Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Postadress

Ragunda kommun, Box 150,

844 21 Hammarstrand


Organisationsnummer

21 20 00-2452

 

Kommunens Intranätlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster