Barn och utbildning, Näringsliv, arbete och landsbygd

Barn och utbildning, Näringsliv, arbete och landsbygd

"Skogen i skolan"- ny satsning för skolorna i Ragunda kommun

Idag onsdag den 30/10 drog satsningen ”Skogen i skolan” igång! Lärare från kommunens skolor fanns på plats vid Järåskolan i Bispgården för att med hjälp av Mikael Boman från "Skogen i skolan Jämtland" få handledning i arbetet.

Näringslivskontoret och skolorna i Ragunda kommun, branschorganisationen Skogsentreprenörerna och våra lokala skogsentreprenörer har startat ett samarbete för att synliggöra skogens möjligheter och utmaningar.

 

Representanter från Ragunda kommuns skolor, Ragunda kommun och Skogen i skolan Jämtland.

På plats för att uppmärksamma satsningen fanns Lars Blixt, branschorganisationen Skogsentreprenörerna, Anna-Märta Johansson Näringslivskontoret, Mikael Westin, kommunalråd, Eva Norum, kommundirektör, Mikael Boman "Skogen i skolan Jämtland", Jonas Amrén och Ylva Nilsson, J Amréns skogsmaskiner AB. Representanter från Järåskolan, Kullstaskolan, Anders-Olof skolan och Hansåkerskolan fick ta emot en varsin skolskogsryggsäck som innehåller läromedel och övningar kopplade till utomhuspedagogik!

 

Har du frågor om satsningen är du välkommen att kontakta Anna-Märta Johansson på Näringslivskontoret via mail eller på telefon 0696-68 20 00 (Kundcenter).

 

Uppdaterad