Barn och utbildning, Omsorg och stöd

Barn och utbildning, Omsorg och stöd

Komet - ett föräldrastödsprogram

Ställs du som förälder ibland inför vardagssituationer som du inte vet hur du ska hantera? Då kan Komet vara för dig. Komet är ett föräldrastödsprogram som har som ambition att ge föräldrar verktyg som med små medel kan ge stor skillnad.

Komets logotyp

För en god relation är det viktigt att vara tydlig med sina barn och Komets arbetssätt bygger på en pyramid. Basen är att ha gemensamma stunder, mittendelen är att visa uppskattning och förbereda barnet inför förändring och på toppen av pyramider är det viktigt välj dina strider.


Programmet vänder sig till föräldrar till barn mellan 3 till 11 år som vill lära dig mer om hur man hanterar och förhindra konflikter. Det är vanligt att barn bråkar med sina föräldrar och syskon. Ibland kan det vara svårt att som förälder veta hur man ska hantera det. Komet är en utbildning som riktar sig till dig som vill minska konflikterna hemma och få en bättre relation med ditt barn.

Hur går det till?

Vi träffas i grupp vid 11 tillfällen tillsammans med andra föräldrar och två Kometgruppledare. Det innebär att du får en chans att utbyta erfarenheter med andra föräldrar samtidigt som du får praktiska övningar att pröva hemma mellan träffarna. Alla övningar och innehållet i kursen bygger på forskning kring hur konflikter kan minskas och hur relationen kan stärkas mellan barn och föräldrar.

Vilka kan gå?

Kursen är kostnadsfri och är anpassad till dig som har barn mellan 3–11 år. Tid: 1 ggr/v med 11 st. träffar Plats: Stugun, Hammarstrand, Bispgården beror på hur många deltagare det blir från varje ort.

Kontakt/ anmälan

Ingalill Skogelid: ingalill.skogelid@ragunda.se

Gunilla Jonsson: gunilla.jonsson@ragunda.se

Telefon: 0696-68 20 00 (kundcenter)


Uppdaterad