Kommun och politik, Barn och utbildning

Kommun och politik, Barn och utbildning

Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol

Det finns många funderingar som lätt kan uppstå när ditt barn blir tonåring. Hur tänker ungdomar själva om drickande? Och varför är det farligare att dricka alkohol i tonåren än som vuxen?

Vårens högtider blir nog lite annorlunda i år. På grund av spridningen av covid-19 behöver vi undvika fester och att bilda folksamlingar och vi uppmanas att tänka på att hålla avstånd till andra människor även utomhus.


Nu kan det vara extra svårt att vara förälder till en tonåring. I synnerhet då man som förälder utsätts för ”tjat” och påtryckningar. Varför ska du som förälder till exempel inte köpa ut några få alkoläsk till din dotters första tjejmiddag på Valborg? Och är det verkligen fel att ge sin artonåriga son en flaska skumpa i samband med att han tar studenten? Som förälder är det viktigt att du tar ansvar, är tydlig med dina förväntningar och står upp för sådant du tycker är viktigt. Och säger nej ibland.

 

I tonårsparlören hittar du många råd och tips Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på hur du kan prata med din tonåring om alkohol.

 

iq.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns också tips och fakta till dig som tonårsförälder.

 

Uppdaterad