Kommun och politik, Barn och utbildning, Omsorg och stöd

Kommun och politik, Barn och utbildning, Omsorg och stöd

Vuxna är viktigast!

Skolavslutningen närmar sig med glädje, förväntan och drömmar om sommaren. Men, vi vet också att skolavslutningen är ett extra riskfyllt tillfälle då alkohol ofta förekommer.

Nu vänder vi oss till dig och andra tonårsföräldrar i Ragunda kommun för att tillsammans med er skapa en så rolig och trygg början på sommaren som möjligt. Föräldrar som engagerar sig och sätter tydliga gränser har nämligen stora möjligheter att påverka sina barns alkoholdebut och alkoholkonsumtion.


Utan föräldrar och andra vuxna är vi samhällsaktörer faktiskt rätt chanslösa. Så vi vill samarbeta.


Och vi vill vara överens med er om att ingen under 18 år ska få tag på alkohol. I vårt län tycker de allra flesta tonårsföräldrar att det är fel att ge sina ungdomar alkohol. Och även om det fortfarande förekommer, så är det få ungdomar som får alkohol av sina föräldrar.

» Hjälper du dina ungdomar? «

Unga som dricker får oftast tag på alkohol via partners, kompisar och kompisars syskon. Även här har du som förälder stor betydelse. Prata gärna med äldre syskon och ungdomar om att inte köpa ut till den tonåring som ni alla bryr er så mycket om.


Vi vill med detta brev uppmana dig att fortsätta stå på dig i frågan eftersom det hjälper din tonåring att avstå från alkohol.


Med hopp om en trevlig skolavslutning och fantastisk sommar.


Har du funderingar kring tonåringar och alkohol?

Läs gärna mer på tänkom.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på tonarsparloren.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Hälsningar från Ragunda kommun, i samarbete med Länsstyrelsen Jämtlands län och Polisen.

Uppdaterad