Kommun och politik

Kommun och politik

Vildhussgala i coronaformat

Årets Vildhussgala blev en gala i cornasäkert miniformat där våra pristagare fick ta emot sina utmärkelser på Hotell Hammarstrand.

Pristagare 2020

Årets Vildhuss i Ragunda kommun 2020 tilldelas Terese Bengard.

För sitt stora engagemang och förmåga att sätta fingret på glesbygdens utmaningar och möjligheter, hennes träffsäkra och aktuella krönikor, inlägg och debatter och hennes sätt att lyfta landsbygdens röst med en självklar tydlighet och med målbilden att Hela Sverige ska leva – och där Ragundaperspektivet alltid finns med i hjärtat!

Årets Hedersvildhuss i Ragunda kommun 2020 tilldelas Roger Strandberg.

Med sina bilder och filmer sprider han kunskap om och väcker intresse för vår kommun. Under lång tid har han dokumenterat och osjälviskt delat med sig av sitt arbete till stor glädje för såväl innevånare som tillresta. Han är en viktig ambassadör för Ragunda och hans bilder blir ett tidsdokument för kommande generationer.


Årets serviceperson i Ragunda kommun 2020 tilldelas Peter Wallenqvist.

Han har under åren skjutsat och servat många föreningar och grupper på deras årliga resor och utflykter med den äran.

Han är serviceinriktad, påläst, omtänksam och guidar resenärerna med humor och glädje.

Årets serviceföretag i Ragunda kommun 2020 tilldelas Tandläkare Malin Häggström

Med lokal förankring och med kunden i fokus berikar företaget servicenivån i kommunen och ökar tryggheten för stora

små, men främst kanske för våra äldre. Många nöjda kunder vittnar om ett proffsigt bemötande och ett alltid närvarande glittrande leende.

Årets unga företagare i Ragunda kommun 2020 tilldelas Kolbotten underhåll, Johanna Albertsson.

Med rötterna i den östjämtska myllan och med passion för dans och konstnärlig verksamhet visar hon på framtidstro och drivkraft.

Kombinationen av skogsbruk och konstnärlig verksamhet gör att hon står redo för vilka turer och piruetter som helst på väg mot de stora scenerna.

Årets Företagare (Utsedd av Företagarna) tilldelades Strömsnäsgården, Maria Stenman

Strömsnäsgården, vackert belägen vid sjön Gesunden, ligger helt rätt i tiden med sitt jordbruk och stora utbud av närproducerade produkter. Här finns även vandrarhem och ett café där det serveras lunch och fika med hembakat bröd. I gårdsbutiken finns egentillverkade ostar, saft, marmelader, sylt, bröd och korvar samt garn och mjölktvål till försäljning. Allt som allt produceras här ett utmärkt exempel på att den småskaliga produktionen lever, behövs och uppskattas. Det är helt enkelt närproducerat när det är som bäst.


Uppdaterad