Kommun och politik, Omsorg och stöd, Covid-19

Kommun och politik, Omsorg och stöd, Covid-19

Besöksförbud återinförs på särskilda boenden för äldre i Ragunda kommun

Från och med idag torsdag den 3 december till och med den 12 december återinförs besöksförbud på särskilda boenden i Ragunda kommun.

Folkhälsomyndigheten fattade på torsdagen beslut om nya förskrifter som gör det möjligt att förbjuda besök på särskilda boenden för äldre om det behövs för att minska spridningen av covid-19. Ragunda kommun har i en tidigare hemställan till Folkhälsomyndigheten begärt att få återinföra besöksförbud och kommer nu att verkställa förbudet på alla särskilda boenden.

Ragunda kommun är en av de kommuner som har varit relativt förskonade från Covid-19 smitta. Inte desto mindre har verksamheten varit hårt prövad av oro, behov av extra personal vid misstanke om smitta, personal som stannat hemma på grund av symtom.

-Vi har under oktober-november haft en större smittökning än i våras. Då vi inte haft någon större smittspridning i samhället har vi troligen få medarbetare och vårdtagare med antikroppar vilket skulle kunna slå hårt denna andra våg, säger Eva Norum, kommundirektör.

-Ett besöksförbud hindrar åtminstone en väg för smittan att komma in. Det ger utrymme för ordinarie medarbetare att stödja vikarier och ta hand om vårdtagarna istället för att organisera för besök, fortsätter Eva Norum.

Möjligheten att träffa sina anhöriga via digitala möten kvarstår. Ta kontakt med ansvarig enhetschef på dagtid (kl.8–17) för att boka ett digitalt möte. Innan helgdagar är det viktigt att ni hör av er i god tid innan.

  • Nipängen, Bispgården 0696-68 12 26
  • Nyviksvägen, Hammarstrand 0696-68 20 13 eller 0696-68 20 67
  • Bergegården, Stugun 0695- 76 10 40

Mer information om föreskriften finns på Folkhälsomyndighetens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad