Kommun och politik, Näringsliv, arbete och landsbygd

Kommun och politik, Näringsliv, arbete och landsbygd

Ragunda kommun på tredje plats i Bästa Tillväxt 2020 i Jämtlands län

Vi säger stort Grattis till våra företagare! Ragunda kommun placerar sig i år som trea när priset Bästa Tillväxt delas ut till de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Det här är Bästa Tillväxt

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

I Jämtlands län tilldelades Strömsund första priset och och på Synas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om priset och se övriga kommuners placeringar.

Den bästa tillväxten finns där de flesta växer

Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför är Bästa Tillväxt en viktig värdemätare. Synas tillväxtindex premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer.

Ingen attitydundersökning

Bästa Tillväxt bygger på fakta. Syna granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sveriges kommuner.

Tre värden mäts:

• Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
• Andelen företag som ökat antalet anställda
mellan de två senaste årsredovisningarna.
• Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

Uppdaterad