Kommun och politik, Näringsliv, arbete och landsbygd

Årets pristagare på Vildhussgalan 2021

Under lördagskvällen den 20 november firades företag och personer i vår kommun som utmärkt sig lite extra då årets Vildhussgala ägde rum på Höggården i Höglunda.

Pristagare och motiveringar från årets Vildhussgala hittar du här nedan.

Årets Företagare

Delas ut av föreningen Företagarna.

Carola Nilsson jobbade som anställd på hotellet under flera år men 2016 hamnade hon i ett vägval – att sluta på arbetsplatsen eller att överta verksamheten. Beslutet landade på att köpa verksamheten och Carola har aktivt sedan dess arbetat med att utveckla hotellet och göra hotellet till den naturliga mötesplatsen i Norrlands inland. Flexibilitet, service och uthållighet i kombination med ett aktivt hållbarhetsarbete kännetecknar Carola och hennes personal vilket även bevittnas av hotellets gäster och kommunens innevånare som löpande återkommer.

Årets Vildhuss

Delas ut av Ragunda kommun.

Med sitt stora och breda föreningsengagemang och känslan för sina medmänniskor visar årets Vildhuss att det går att gräva där man står och skapa intresse och engagemang, oavsett om det är att lägga pussel, praktiskt bygga för föreningen eller ta med fler på vandringar för en god sak. Personen är också en god ambassadör för sin hembygd och har genom sitt driv skapat en rad nya evenemang som har varit till glädje och nytta för många.

Årets Vildhuss 2021 tilldelas Åsa Nilsson

Årets unga företagare

Delas ut av Ragunda kommun.

Förmågan att gå från dröm till verklighet och våga kasta sig ut på okända stigar är en stor bedrift. Hon har med beslutsamhet och hårt arbete målmedvetet förverkligat sin dröm och skapat unika produkter med kvalitét och hantverksskicklighet som ledord. Dessutom har hon skapat ett koncept kring sina produkter med innovativa teman vilket gör ett besök hos denna företagare till en upplevelse för både smaklökar och sinne.

Årets unga företagare: Elin Edwardsson

Årets Guldstjärna Serviceföretag

Delas ut av Ragunda kommun i samverkan med Länsstyrelsen, MittMedia, Hallströms, Sparbanksstiftelsen i Jämtlands län och Jämtland Härjedalen turism.

Gör alltid sitt bästa för att lösa kundernas behov och problem. Är alltid positiva och har ett personligt tilltal. Arbetar efter den gamla devisen som lyder ”kom ihåg att det är kunden som betalar din lön”. Är alltid tacksamma, och tacksamma är även vi, att De finns och levererar år efter år.

Året vinnare serviceföretag. Fa Erik Holmgren, Stugun Annika Lindström med sönerna Emil och Erik

Årets Guldstjärna serviceperson

Delas ut av Ragunda kommun i samverkan med Länsstyrelsen, MittMedia, Hallströms, Sparbanksstiftelsen i Jämtlands län och Jämtland Härjedalen turism.

För sitt stora engagemang inom den ideella sektorn och inte minst integreringen av våra nyanlända innevånare är personen en värdig mottagare av priset. Hon har varit närvarande och visat ett genuint intresse av att hjälpa ungdomar och personer som många gånger befinner sig i ett utsatt läge. En föreningsmänniska som inte räds att ge det lilla extra och som varje förening önskar att det fanns fler av.

Året vinnare serviceperson: Lena Sirkka

Stuguns företagarförening uppmärksammade också Lars Blixt för sin insats som samordnare för projektet "Husinventering"!

Uppdaterad