Kommun och politik, Kultur och fritid

Våra kulturstipendiater 2022

Grattis säger vi till våra kulturstipendiater 2022! Kommunalråd Mikael Westin delade ut årets kulturstipendier på Trätojordsbackens julmarknad.

Årets kulturstipendiater 2022, Anna Karin Wennerberg och Lizelotte Andersson

Årets kulturstipendium för mångårig kulturell insats

Anna Karin Wennerberg fick årets kulturstipendium för mångårig insats.

Motiveringen löd: AKW Design & Illustration har funnits sedan 1997. Först enbart som illustrationsfirma och sedan även med verksamhet inom design. Anna-Karin utbildade sig till industridesigner och tog examen 2008. Som examensprojekt undersökte hon vedhämtning och hur man skulle kunna förenkla vedhanteringen. Ur detta kom då vedhämtaren, ett set som gör att man kan ta in veden utan att lasta om den eller behöva bära tungt. Hon har sedan tagit fram fler produkter såsom vedkorg på ben, gnistgaller och fönsterskärmar.

Hennes bildspråk, med naturen i fokus, har gjort att hon har kunder från många stora företag och organisationer bland annat Skogsstyrelsen, SCA, Länsstyrelser, Svenska Turistföreningen, Skogssällskapet, Sveriges Lantbruksuniversitet och olika landsting.

Anna-Karin jobbar mycket i akvarell, men även digitalt och gör då bland annat kartor och logotyper.

Vi ser fram mot fler kreativa design- och konstprojekt och säger stort grattis till vår kulturstipendiat Anna-Karin Wennerberg!

Årets kulturstipendium som uppmuntran till unga kreativa förmågor

Lizelotte Andersson fick årets kulturstipendium som uppmuntran till unga kreativa förmågor.

Motiveringen löd: Med ett genuint musikintresse kombinerat med talang och en stark vilja har Lizelotte utvecklat sitt musikaliska uttryck och sprider med sin musikglädje och värme till sin publik. Hon visar ett stort engagemang för sitt musikskapande och för sin hembygd. Lizelotte Andersson är en värdig mottagare av årets unga kreativa förmåga i Ragunda kommun.

Uppdaterad