Verksamheter för hjälp och stöd

För dig som bor i Ragunda kommun finns flera olika verksamheter som kan hjälpa dig om du känner att du inte mår bra.

Individ- och familjeomsorgen i Ragunda - Socialtjänsten

Genom socialtjänsten kan du som barn, ungdom eller förälder få stöd på olika sätt. Vi erbjuder till exempel samtal och rådgivning.

Kontaktinformation >>

Elevhälsan inom skolan​

Elevhälsan är en verksamhet inom skolan som erbjuder medicinsk, psykologisk, social och specialpedagogisk kompetens. Du kommer i kontakt med elevhälsan via barnets skola.

Socialpsykiatri i Ragunda

Socialpsykiatrin arbetar med samtalsstöd och psykosocial behandling för att hantera sjukdom och livsstilsfaktorer. De stödjer dig till återhämtning från psykisk ohälsa och förmedlar hopp och inspiration till personlig utveckling i samverkan med övriga verksamheter inom kommun och landsting.

Du når oss via Ragunda kommuns Kundcenter:

Carina Mårell, psykiatrisjuksköterska

Jenny Palmquist, undersköterska/boendestödjare

Annica Sahlin, undersköterska/boendestödjare

Al-Anon i Ragunda

Du som anhörig till en missbrukare kan genom stöd i grupp finna kraft och gemenskap i Ragundas ideella Al-Anongrupp. Al-Anon är öppet för alla och gruppen träffas måndagar kl 18.30-20.00 i sal 5 i Kullsta gamla skola, Hammarstrand. Kontaktperson: Solweig Ek, 070-571 10 50. Läs mer om Al-Anon här>>länk till annan webbplats

Sjukvårdsrådgivningen

Dygnet runt kan du ringa sjukvårdsrådgivningen för att få rådgivning av en sjuksköterska om var du i första hand bör vända dig.

Telefon 1177 Mer information: sjukvårdsrådgivningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Familjerådgivningen i Jämtlands län

Huvudmottagning finns i Östersund och filialmottagningar i Krokom, Hammarstrand, Järpen, Sveg, Strömsund, Svenstavik och Bräcke.

Familjerådgivningen i Jämtlands län
Regementsgatan11C (ingång från Residensgränd)
831 41  ÖSTERSUND
e-post: famjamtland@telia.com

Hälsocentraler

Du som känner ångest, oro och nedstämdhet kan också vända dig till din hälsocentral.

Kontaktinformation - hälsocentralerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

UMO - Ungdomsmottagningen på nätet

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du få svar och stöd när du känner dig nere.

UMO.selänk till annan webbplats

Barn och ungdomspsykatri (BUP)

På BUP tar man emot barn och ungdomar upp till 18 år med allvarliga psykiska problem. Man utreder, behandlar och ger stöd till barn och deras familjer.

Kontaktinfomation - BUPlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BRIS - Barnens Rätt i Samhället

BRIS kan alla under 18 år ringa, maila eller chatta för att prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ingen kan se att det är du som ringer eller att du har ringt. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Om du vill kan du också skriva till en vuxen på BRIS eller chatta i BRIS-chatten.

Telefon: 116 111 www.bris.selänk till annan webbplats

Livlinan

Livlinan.org ger stöd och information till unga som lever nära någon med psykisk ohälsa. På sajten kan du ställa frågor anonymt och ta del av andras erfarenheter och läsa om vad det finns för hjälp att få. www.livlinan.orglänk till annan webbplats