Vill du bli kontaktperson till ett barn?

Artikeln publicerades 25 april 2023

Vi söker dig som vill göra skillnad för någon i vardagen! Just nu finns behov av Dig som är under 30 år och har körkort.

Som kontaktperson träffar du regelbundet ett barn för att umgås och hitta på aktiviteter tillsammans. Hur ofta och hur länge beror på det enskilda barnets behov, men kan röra sig om någon dag per vecka eller månaden. Du som kontaktperson har tystnadsplikt.

Hur går det till?

När du anmäler dig som kontaktperson, ledsagare eller avlösare blir du kallad till en intervju för att vi ska lära känna dig och ta reda på vilka intressen du har. Det gör vi för att kunna matcha dig på ett bra sätt med personen du ska vara stöd till utifrån hens önskemål. Därefter träffar ni varandra tillsammans med någon av oss innan ni bestämmer er, så ni har de bästa förutsättningar för det fortsatta samarbetet.

Din utbildning

Du behöver ingen särskild utbildning för att vara kontaktperson. Naturligtvis är det viktigt att du tycker om att vara tillsammans med andra människor och att du ser och kan möta personens behov, eftersom du kan komma att betyda mycket för hen. Du verkar under sekretess, vilket innebär att du inte får berätta för andra om sådant som rör personliga förhållanden. Vid intervjun får du mer information om sekretess, tystnadsplikt och annat som är bra att känna till.

Du får ett uppdrag

När ni gör aktiviteter tillsammans betalar den unge för sig och du för dig. Att vara kontaktperson är ett uppdrag och du kan vara det åt flera personer samtidigt. Du får arvode och en viss omkostnadsersättning.

Anmäl Dig

Du anmäler dig till om du vill bli kontaktperson genom att skicka e-post till: ifo@ragunda.seDu kan också ringa till socialtjänsten i Ragunda via kommunens växel 0696-68 20 00.

Välkommen med din intresseanmälan - din insats betyder mycket!

Läs mer

Läs mer om att vara kontaktperson på Socialstyrelsens hemsida:

Kontaktperson - SocialstyrelsenLänk till annan webbpla Länk till annan webbplats.