Familjecentralen och Öppen förskola

Familjecentralen och öppna förskolan är en hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande och stödjande verksamhet och mötesplats som anpassas utifrån hela familjens livssituation. Välkommen till oss!

Familjecentralen och öppna förskolan riktar sig till blivande föräldrar, föräldrar, barn och andra viktiga vuxna kring barnet.

Barnkonventionens intentioner ligger som grund och arbetet ska genomsyras av ett barnperspektiv där barnets och familjens bästa sätts i centrum.

Vi erbjuder stöd och kunskap om "livet som förälder" i samarbete med bland annat Region Jämtland Härjedalens barnavårdscentral (BVC), Mödrarvårdscentral (MVC) och Ragunda kommuns Individ- och familjeomsorg.

På familjecentralen och öppna förskolan kan du koppla av, umgås, leka. Vi utvecklar och skapar vår verksamheten tillsammans. Här finns alltid någon att prata med och tillsammans kan vi ge varandra inspiration till roliga aktiviteter.

 • Verksamheten är avgiftsfri.
 • Kom och gå som du själv vill.
 • Alla är välkomna!

Kontakta föräldraskapsstödjare

ffs@ragunda.se

070-603 09 50

Familjecentralen Oasen i Hammarstrand

 • Öppettider höstterminen 2023 vecka 34-51.
 • Stängt på höstlovet vecka 44.
 • Vi har öppet tisdagar klockan 9:00-14:00 med start den 22 augusti 2023.
 • Vi stänger tidigare den 19/12, öppet kl9.00-12.00.

Vi erbjuder sång och sagostund runt klockan 9:30. Det är valfritt att delta, vill ditt barn hellre utforska något annat är det helt okej. Efter sång och sagostunden erbjuder vi någon aktivitet, vad som sker vilken vecka står här nedanför, samt anslagstavlan på Familjecentralen Oasen.

Vi har barnvagnspromenad tillsammans klockan 13:00 på ca 30 minuter, när vädret tillåter. Vid mycket regn, snö och mer än minus 10 grader är vi inne och träffas.

Fika finns att köpa för självkostnadspris, kaffe, te, saft och smörgås. Det finns mikro att låna om du vill värma lunch åt er.

Övrigt

Vid några tillfällen under året kommer personal från FBH (Föräldrabarnhälsan) och Individ och Familjeomsorgen i Ragunda kommun att besöka Oasen (se anslag på Oasen).

Här finns vi

Ingång Nyviksvägens äldreboende och sedan till höger. Besöksadress: Bölevägen 5, 844 32 Hammarstrand (karta) - eniro.se Länk till annan webbplats.

Veckoschema, Hammarstrand

Vecka 49: Vi är på AMI Strandliden, adress Hemvägen 5 och julpysslar och skapar. Vi erbjuder en digital föreläsning klockan 9.30-10.30 "Möt småspråkarna! Att inkludera barn i behov av särskilt stöd".

Vecka 50: Vi är på AMI Strandliden, adress Hemvägen 5 och bakar pepparkakor klockan 10.00.

Vecka 51: Öppetider denna dag 9.00-12.00. Vi bjuder på avslutnings fika för höstterminen.

Öppna förskolan i Bispgården

 • Öppettider höstterminen 2023 vecka 34-51.
 • Stängt på höstlovet vecka 44.
 • Vi har öppet onsdagar klockan 9:00-14:00 med start den 23 augusti 2023.

Vi erbjuder sång och sagostund runt klockan 9:30. Det är valfritt att delta, vill ditt barn hellre utforska något annat är det helt okej. Efter sång och sagostunden erbjuder vi någon aktivitet, vad som sker vilken vecka står här nedanför samt på anslagstavlan vid öppna förskolan i Bispgården.

Vi har barnvagnspromenad tillsammans klockan 13:00 på ca 30 minuter, när vädret tillåter. Vid mycket regn, snö och mer än minus 10 grader är vi inne och träffas.

Fika finns att köpa för självkostnadspris, kaffe, te, saft och smörgås. Det finns mikro att låna om du vill värma lucnh åt er.

Här finns vi

Forsvägen 31, Bispgården (karta) - eniro.se Länk till annan webbplats.

Veckoschema, Bispgården

Vecka 49: Vi julpysslar och skapar.

Vecka 50: Vi bakar pepparkakor klockan 10.00.

Vecka 51: Vi bjuder på avslutnings fika för höstterminen.

Öppna förskolan i Stugun

 • Öppettider höstterminen 2023 vecka 34-51.
 • Stängt på höstlovet vecka 44.
 • Vi har öppet måndagar klockan 9:00-14:00 med start den 21 augusti 2023.

Vi erbjuder sång och sagostund runt klockan 9:30. Det är valfritt att delta, vill ditt barn hellre utforska något annat är det helt okej. Efter sång och sagostunden erbjuder vi någon aktivitet, vad som sker vilken vecka står här nedanför samt på anslagstavlan vid öppna förskolan i Stugun.

Vi har barnvagnspromenad tillsammans klockan 13:00 på cirka 30 minuter, när vädret tillåter. Vid mycket regn, snö och mer än minus 10 grader är vi inne och träffas.

Fika finns att köpa för självkostnadspris, kaffe, te, saft och smörgås. Det finns mikro att låna om du vill värma lucnh åt er och kylskåp att ställa in maten i.

Här finns vi

Biblioteket i Stugun. Besöksadress:

Gjurds väg 6, Stugun (karta) - eniro.se Länk till annan webbplats.

Veckoschema, Stugun

Vecka 49: Vi julpysslar och skapar.

Vecka 50: Vi bakar pepparkakor klockan 10.00 i aulan på Hansåkersskolan, ingång genom biblioteket.

Vecka 51: Vi bjuder på avslutnings fika för höstterminen.

Kontakta Kundcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kundcenter.