Familjecentralen och Öppen förskola

Familjecentralen och öppna förskolan är en hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande och stödjande verksamhet och mötesplats som anpassas utifrån hela familjens livssituation. Välkommen till oss!

Familjecentralen och öppna förskolan riktar sig till blivande föräldrar, föräldrar, vårdnadshavare, barn och andra viktiga vuxna kring barnet.

Barnkonventionens intentioner ligger som grund och arbetet ska genomsyras av ett barnperspektiv där barnets och familjens bästa sätts i centrum.

Vi erbjuder stöd och kunskap om "livet som förälder" i samarbete med bland annat Region Jämtland Härjedalens barnavårdscentral (BVC), Mödrarvårdscentral (MVC) och Ragunda kommuns Individ- och familjeomsorg.

På familjecentralen och öppna förskolan kan du koppla av, umgås, leka. Vi utvecklar och skapar vår verksamheten tillsammans. Här finns alltid någon att prata med och tillsammans kan vi ge varandra inspiration till roliga aktiviteter.

 • Verksamheten är avgiftsfri.
 • Kom och gå som du själv vill.
 • Alla är välkomna!

Kontakta föräldraskapsstödjare

ffs@ragunda.se

070-603 09 50

Familjecentralen Oasen i Hammarstrand

 • Öppettider vårterminen 2024 vecka 3-24.
 • Stängt på påsklovet vecka 14.
 • Vi har öppet tisdagar klockan 9:00-14:00.

Vi erbjuder sång- och sagostund runt klockan 9:30. Det är valfritt att delta, vill ditt barn hellre utforska något annat är det helt okej. Efter sång och sagostunden cirka klockan 10.00 erbjuder vi någon aktivitet, vad som sker vilken vecka står här nedanför, samt anslagstavlan på Familjecentralen Oasen.

Vi har barnvagnspromenad tillsammans klockan 13:00 på ca 30 minuter, när vädret tillåter. Vid mycket regn, snö och mer än minus 10 grader är vi inne och träffas.

Fika finns att köpa för självkostnadspris, kaffe, te, saft och smörgås. Det finns mikro att låna om du vill värma lunch åt er och kylskåp att ställa in maten i.

Övrigt

Vid några tillfällen under året kommer personal från FBH (Föräldrabarnhälsan) och Individ och Familjeomsorgen i Ragunda kommun att besöka Oasen (se anslag på Oasen).

Här finns vi

Ingång Nyviksvägens äldreboende och sedan till höger. Besöksadress:

Bölevägen 5, 844 32 Hammarstrand

Veckoschema, Hammarstrand

Vecka 16: Vi har en sagostund tillsammans.

Vecka 17: Vi utforskar färger och trycker barnens händer och fötter.

Vecka 18: Vi besöker Himlavalvetsförskola i Hammarstrand klockan 9.15-10.45. Vi träffas vid Oasen klockan 9.00 och går gemensamt till Himlavalvetsförskola eller så träffas vi vid Himlavalvetsförskola klockan 9.15. Efter besöket är vi på på Oasen och umgås.

Vecka 19: Elisabeth från BVC är på besök klockan 11.00-12.00. Kom och ställ frågor om ert/era barn. Vi skapar inför morsdag.

Vecka 20: Vi grillar krabbelurer vid Nyviksvägen 10 i Hammarstrand. Mellan klockan 10.30-12.30 finns det elda att grilla vid, ta med er det ni vill grilla själva. Ketchup, senap och hamburge dressing finns att få. Kaffe, te och saft finns att köpa. Vi skapar inför morsdag.

Vecka 21: Vi besöker lantbruket Svedjegård i Gevåg, klockan 9.00-14.00. Mellan klockan 11.00-12.30 finns det elda att grilla vid, ta med er det ni vill grilla själva. Ketchup, senap och hamburge dressing finns att få. Kaffe, te och saft finns att köpa. Det finns toaletter att låna och byta blöja på. Det finns rum att värma barnmaten i och att få amma i. Ta på er oömma kläder och stövlar eller skor som det inte gör något om de blir smutsiga.

Adress: Gevåg 257.

Vecka 22: Vi besöker biblioteket i Hammarstrand på vår promenad idag. Vi går från Oasen och till biblioteket tillsammans cirka klockan 12.45 och avslutar dagen där.

Vecka 23: Vi besöker Ragunda hembygsgårdsgården i Pålgård Hammarstrand, klockan 9.00-14.00. Vi får leka och utforska hur människorna levde för i tiden. Vi får bland annat besöka ladugården med lekdjur och gå in i gårdshuset där vi kan leka post, lanthandel, telegraf, kök och skola. Vi har tillgång till toalett och kök att värm barnmat i. Mellan klockan 11.00-12.30 finns det en grill att grilla vid, ta med er det ni vill grilla själva. Ketchup, senap och hamburge dressing finns att få. Det finns kaffe, te och saft att köpa.

Vecka 24: Sista dagen vi har öppet innan sommarlovet.

Öppna förskolan i Bispgården

 • Öppettider vårterminen 2024 vecka 3-24.
 • Stängt på påsklovet vecka 14.
 • Vi har öppet onsdagar klockan 9:00-11:00.

Vi erbjuder sång- och sagostund runt klockan 9:30. Det är valfritt att delta, vill ditt barn hellre utforska något annat är det helt okej. Efter sång och sagostunden cirka klockan 10.00 erbjuder vi någon aktivitet, vad som sker vilken vecka står här nedanför samt på anslagstavlan vid öppna förskolan i Bispgården.

Fika finns att köpa för självkostnadspris, kaffe, te, saft och smörgås. Det finns mikro att låna om du vill värma lunch åt er och kylskåp att ställa in maten i.

Här finns vi

Forsvägen 31, Bispgården

Veckoschema, Bispgården

Vecka 16: Vi har en sagostund tillsammans.

Vecka 17: Denna dag är vi på besök på Småfolket klockan 9.15-10.45.

Vecka 18: Stängt

Vecka 19: Vi skapar inför morsdag.

Vecka 20: Vi skapar inför morsdag.

Vecka 21: Vi utforskar färger och gör sockermålningen.

Vecka 22:

Vecka 23: Stängt

Vecka 24: Sista dagen vi har öppet innan sommarlovet.

Öppna förskolan i Stugun

 • Öppettider vårterminen 2024 vecka 3-24.
 • Stängt på påsklovet vecka 14.
 • Vi har öppet måndagar klockan 9:00-14:00.

Vi erbjuder sång- och sagostund runt klockan 9:30. Det är valfritt att delta, vill ditt barn hellre utforska något annat är det helt okej. Efter sång och sagostunden cirka klockan 10.00 erbjuder vi någon aktivitet, vad som sker vilken vecka står här nedanför samt på anslagstavlan vid öppna förskolan i Stugun.

Vi har barnvagnspromenad tillsammans klockan 13:00 på cirka 30 minuter, när vädret tillåter. Vid mycket regn, snö och mer än minus 10 grader är vi inne och träffas.

Fika finns att köpa för självkostnadspris, kaffe, te, saft och smörgås. Det finns mikro att låna om du vill värma lunch åt er och kylskåp att ställa in maten i.

Här finns vi

Biblioteket i Stugun. Besöksadress:

Gjurds väg 6, Stugun

Veckoschema, Stugun

Vecka 16: Lotten från BVC kommer på besök klockan 10.30-12.00. Vi har en sagostund tillsammans.

Vecka 17: Vi besöker Skogsgläntans förskola klockan 9.15-10.45. Efter besöket är vi på på Öppna förskolan och umgås.

Vecka 18: Lotten från BVC kommer på besök klockan 10.30-12.00. Vi utforskar färger och trycker barnens händer och fötter.

Vecka 19: Vi besöker Åtegården klockan 9.00-10.45. Efter besöket är vi på på Öppna förskolan och umgås och skapar inför morsdag.

Vecka 20: Vi grillar och leker i lekparken vid OKQ8 macken mellan klockan 10.00-12.00. Ta med er det ni vill grilla själva. Ketchup, senap och hamburge dressing finns att få. Kaffe, te och saft finns att köpa. Vi får låna toaletten vi OKQ8 macken. Före och efter grillningen är vi på Öppna förskolan och umgås och skapar inför morsdag.

Vecka 21: Vi besöker lantbruket Mörtån i Mörtån, klockan 9.30-13.00. Mellan klockan 11.00-12.30 finns det grill att grilla vid, ta med er det ni vill grilla själva. Ketchup, senap och hamburge dressing finns att få. Kaffe, te och saft finns att köpa. Det finns toaletter att låna och byta blöja på. Det finns rum att värma barnmaten i och att få amma i. Ta på er oömma kläder och stövlar eller skor som det inte gör något om de blir smutsiga.

Vecka 22: Vi får information om biblioteketstjänster klockan 11.00. Hur du gör för att låna böcker på bibliotekets hemsida, hur du gör för att låna ljudbok och filmer digitalt genom biblioteket.

Vecka 23: Vi besöker Krångede kraftparksmuseums lekpark, klockan 9.00-14.00. Vi leker ute i lekparken och ni som vill kan gå i forsrännan. Runt klockan 11.30 finns det eld nere vid flottarkojan för att grilla det ni har tagit med er. Finns inget fika att köpa denna dag, ni får ta med er egen dryck och matsäck. Finns möljighet att få gå in för att byta blöja, låna toalett och amma.

Vecka 24: Sista dagen vi har öppet innan sommarlovet.

Kontakta Kundcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kundcenter.