Hjälp till barn och unga

Alla mår dåligt ibland. Man kan inte alltid vara glad och man behöver tillåta sig själv att känna det man känner. Det tillhör livet att det ibland känns tungt och trist – men om du känner dig ledsen eller orolig under en längre tid är det bra att ta hjälp.

Här finns information och kontaktvägar till stöd och hjälp till barn och unga i Jämtland Härjedalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamheter för hjälp och stöd

För dig som bor i Ragunda kommun finns olika verksamheter som kan hjälpa dig.

Individ-och familjeomsorgen i Ragunda - Socialtjänsten

Genom socialtjänsten kan du som barn, ungdom eller förälder få stöd på olika sätt. Vi erbjuder till exempel samtal och rådgivning.

Kontaktinformation >> Länk till annan webbplats.

Elevhälsan inom skolan

Elevhälsan är en verksamhet inom skolan som erbjuder medicinsk, psykologisk, social och specialpedagogisk kompetens. Du kommer i kontakt med elevhälsan via den skola du går på.

Al-Anon i Ragunda

Du som anhörig till en missbrukare kan genom stöd i grupp finna kraft och gemenskap i Ragundas ideella Al-Anongrupp. Al-Anon är öppet för alla och gruppen träffas måndagar kl 18.30-20.00 i sal 5 i Kullsta gamla skola, Hammarstrand. Kontaktperson: Solweig Ek, 070-571 10 50. Läs mer om Al-Anon här>> Länk till annan webbplats.

Sjukvårdsrådgivningen

Dygnet runt kan du ringa sjukvårdsrådgivningen för att få rådgivning av en sjuksköterska om var du i första hand bör vända dig.

Telefon 1177 Mer information: sjukvårdsrådgivningen Länk till annan webbplats.

Familjerådgivningen i Jämtlands län

Huvudmottagning finns i Östersund och filialmottagningar i Krokom, Hammarstrand, Järpen, Sveg, Strömsund, Svenstavik och Bräcke.

Familjerådgivningen i Jämtlands län
Regementsgatan11C (ingång från Residensgränd)
831 41 ÖSTERSUND
063-15 02 50
e-post: famjamtland@telia.com

Hälsocentraler

Du som känner ångest, oro och nedstämdhet kan också vända dig till din hälsocentral.

Kontaktinformation - hälsocentraler Länk till annan webbplats.

Ungdomsmottagningarna i Jämtland Härjedalen

Ungdomsmottagningarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vänder sig till dig mellan13–22 år. Behöver du någon att prata med om hur du mår? Har du funderingar om kroppen, sex och relationer? Alla besök är gratis.

UMO - Ungdomsmottagningen på nätet

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du få svar och stöd när du känner dig nere.

UMO.se Länk till annan webbplats.

Barn och ungdomspsykatri (BUP)

På BUP tar man emot barn och ungdomar upp till 18 år med allvarliga psykiska problem. Man utreder, behandlar och ger stöd till barn och deras familjer.

Kontaktinfomation - BUP Länk till annan webbplats.

BRIS - Barnens Rätt i Samhället

BRIS kan alla under 18 år ringa, maila eller chatta för att prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ingen kan se att det är du som ringer eller att du har ringt. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Om du vill kan du också skriva till en vuxen på BRIS eller chatta i BRIS-chatten.

Telefon: 116 111 www.bris.se Länk till annan webbplats.

Youmo - om kroppen, sex och hälsa

Youmo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en sajt för dig som är 13 till 20 år. Där finns information om kroppen, sex och hälsa.

Buff - stöd åt barn och unga

Buff är en religöst och politiskt obunden nationell barnrättsorganisation som ger stöd till barn och unga med förälder/familjemedlem i fängelse.

Stödtelefon: 020-200 330 (Gratis att ringa, säkrast vardagar kl. 9-17)

Buffs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda korset - Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en stödchatt för dig upp till 25 år. Oavsett vem du är eller var du befinner dig så kan du chatta med dem. Du är anonym och de som svarar i chatten är också det.

Röda korset - Jourhavande kompis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterade länkar

Dokument

Uppdaterad