Boende för äldre

Särskilt boende – ibland även kallat äldre­boende - är till för dig med så stort behov av vård, omsorg och trygghet att det inte går att ordna i ditt eget hem.

Särskilda boende för äldre

I särskilt boende får du hjälp dygnet runt. Du bor i egen lägenhet och har med dig dina egna möbler.

När du har ett särskilt boende har du eget hyreskontrakt på lägenheten. I bostaden finns egen dusch och toalett, samt oftast tvättmaskin och torkmöjlighet. Dessutom finns ett litet pentry. I nära anslutning till din bostad finns gemensamma utrymmen för måltider och samvaro. Tillgång till personal finns under hela dygnet. I lägenheten finns trygghetslarm.

I Ragunda kommun finns tre särskilda boenden:

  • Bergegården i Stugun
  • Nyviksvägen i Hammarstrand
  • Nipängen i Bispgården

Lägenheter 65+

I kommunen finns möjlighet att hyra bostad för dig som är 65+. Lägenheterna som finns är placerade på markplan eller i byggnader med hiss. Ragunda Bostad ansvarar för uthyrning och nås via Kundcenter 0696-68 20 00.

Sekretess

Verksamheterna omfattas av sekretessregler som skydd för individen.

Kvalitet

Vi arbetar med att förbättra kvaliteten i verksamheterna och detta görs utifrån resultat från undersökningar eller andra uppföljningar och utvärderingar av verksamheterna. Vi har en ambition att öka kunskapen om individernas behov för att kunna utveckla och anpassa verksamheten.

Synpunkter

Vi arbetar ständigt med att förbättra kvaliteten i verksamheterna. Vår organisation skall präglas av gott bemötande. Har du synpunkter eller funderingar kring verksamheten kan du lämna dom via formulär här på hemsidan Länk till annan webbplats..

Relaterade länkar

Dokument

Uppdaterad