Boende för äldre

Ragunda kommun har olika boenden för äldre i de olika kommundelarna.

Ordinärt boende

De flesta bor kvar i den bostad de bott i tidigare, även när de blir äldre eller får behov av hjälp och stöd på grund av andra orsaker.

Läs mer på sidan Hjälp i hemmet >>

Särskilt boende

Särskilt boende – ibland även kallat äldre­boende - är till för dig med så stort behov av vård, omsorg och trygghet att det inte går att ordna i ditt eget hem. I särskilt boende får du hjälp dygnet runt. Du bor i egen lägenhet och har med dig dina egna möbler.

Läs mer om särskilt boende

Sattelitboende

Du som är 65+ och har behov av en anpassad bostad kan ansöka om det via Stöd- och omsorgsförvaltningens boendesamordnare som du når via Kundcenter 0696-68 20 00.

Sattelitboenden finns centralt i Hammarstrand och Bispgården.

Lägenheter 65+

I Stugun och Bispgården finns möjlighet att hyra bostad för dig som är 65+. Ragunda Bostad ansvarar för uthyrning och nås via Kundcenter 0696-68 20 00.

Patientnämnden

Inte nöjd med vården?

Om du har frågor, kritik och synpunkter på vården ska du kontakta Patientnämndens förvaltning Länk till annan webbplats..

Det gäller hälso- och sjukvård samt tandvård som bedrivs av Region Jämtland Härjedalen, länets kommuner och privata vårdgivare som har vårdavtal med Region Jämtland Härjedalen.

Relaterade länkar

Dokument

Uppdaterad