Ungdomskort

Alla barn mellan 6-19 år i Ragunda kommun ges busskort i syfte att skapa bättre rörlighet i kommunen och länet. Ungdomskortet innebär gratis resande i länet 365 dagar om året, dock ej på nattbussar. Ta vara på möjligheten att åka kollektivt i hela familjen då det är bra för miljön och för att behålla den kollektivtrafik vi har i kommunen!

Mer information om ungdomskorten finns i informationsbrevet nere till höger på denna sida samt här>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gymnasieelever som dagpendlar till skola utanför länet måste ansöka om ett kompletterande busskort, mer info via länken ovan.


Ungdomskortet är ett personligt, värdefullt och nödvändigt resebevis.

Det ursprungliga ungdomskortet distribueras helt utan kostnad. Om kortet tappas bort eller går sönder, finns en självrisk för att få ett nytt fungerande ungdomskort (ersättningskort). Självrisken är 125 kronor och den faktureras användarens vårdnadshavare via Länstrafiken. Ersättningskortet och fakturan sänds i samma postförsändelse till användarens folkbokföringsadress.


>>Här anmäler du om du tappat bort ditt kort eller om det inte fungerar>>

Inget resebevis eller biljett – ingen resa

Har du inte ditt ungdomskort eller annat resebevis (t.ex biljett som du köpt själv) med dig kommer föraren att neka dig att åka med. Det är alltid ditt eget ansvar att resan sker med ett giltigt resebevis. Tänk också på att alltid ha synlig reflex under den mörka årstiden!

Frågor?

Frågor angående ungdomskort besvaras av kundcenter.

Uppdaterad