Artikeln publicerades 13 maj 2024

Roliga aktiviteter under sommaren för sig som är 8-12 år!

Även i år erbjuder Biblioteken i Ragunda kommun Sommarboken för barn mellan 8-12 år. Sommarboken är en satsning för att göra det extra roligt att läsa under sommaren. Årets tema är "vänner och hemligheter". Barn som deltar får ett Sommarboken-paket och deltar på minst en av träffarna under sommaren.

Sommarboken-paketet

Under v. 24 (skolavslutningsveckan) kan man hämta ut sitt Sommarboken-paket på något av biblioteken i kommunen under de vanliga öppettiderna. Paketet består av en gympapåse, kluringhäfte, skrivhäfte och bokmärke. Man får låna så många böcker man vill, och lånetiden sträcker sig över hela sommarlovet. När man hämtar ut sitt Sommarboken-paket meddelar man om man kan komma på första Sommarboken-träffen, som är v. 25. Vi behöver också få ett telefonnummer till en vårdnadshavare, så att vi kan skicka en sms-påminnelse inför andra träffen som är i slutet av sommaren.

Det finns ett begränsat antal Sommarboken-paket, först till kvarn gäller! Man får självklart vara med på träffarna under sommaren även om paketen tagit slut.

Två träffar, en i början och en i slutet av sommarlovet

Första Sommarboken-träffen har tema Hemligheter. Då kommer vi bland annat skapa hemliga språk. Vi bjuder på fika.

  • Stuguns bibliotek måndag 17/6 kl. 15-16
  • Bispgårdens bibliotek tisdag 18/6 kl. 15-16
  • Hammarstrands bibliotek onsdag 19/6 kl. 15-16

Andra Sommarboken-träffen har tema Vänner. Då kommer vi bland annat göra vänskapsarmband. Vi bjuder på fika. Vårdnadshavare får påminnelse via sms innan träffen.

  • Stuguns bibliotek måndag 19/8 kl. 15-16
  • Bispgårdens bibliotek tisdag 20/8 kl. 15-16
  • Hammarstrands bibliotek onsdag 21/8 kl. 15-16