Släkt och hembygd

Är du intresserad av släktforskning? Hos oss finns Arkiv Digital där du kan hitta inskannade kyrkböcker och andra arkiv. Vi har också lokalintressanta böcker på vår Jämtlandshylla och Samehylla!

Arkiv digital

Vi erbjuder tillgång till Arkiv Digital som är en digital tjänst där du hittar inskannade kyrkböcker och andra arkiv i färg, till skillnad från Riksarkivets svartvita. Arkiv Digital är tillgängligt via bibliotekets datorer, eller på en egen dator som är uppkopplad mot bibliotekets nätverk. På bibliotekens Jämtlandshyllor finns även släktsammanställningar som kan vara av intresse i din släktforskning.

Riksarkivets tjänst är numera gratis och tillgänglig hemifrån.

Riksarkivet - Sök i arkiven Länk till annan webbplats.

Jämtlandshyllan och samehyllan

Var har du dina rötter?

På biblioteken i Ragunda kan du hitta skrifter av lokalhistoriskt intressant material och släktsammanställningar. Vi har samlat faktaböcker om Jämtland, samt det mesta av skönlitteratur av Jämtländska författare i en gemensam hylla på varje bibliotek.

Vi har en hylla med samisk litteratur i Stugun, både facklitteratur och skönlitteratur. Både på svenska och olika samiska språk, främst sydsamiska. Böckerna går såklart att låna till alla bibliotek i kommunen.

Kontakta Kundcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kundcenter.