Landsbygdens röst Ragunda - workshop för ungdomar

Artikeln publicerades 1 juli 2024

Den 11 juli bjuder Youth2030 och Ragunda kommun in till en workshop för målgruppen 13-25 år. Workshopen kommer att fokusera på att bygga upp en grundläggande medvetenhet, informera och inspirera de unga att förstå och utöva sina demokratiska rättigheter, lära sig mer om demokrati och verktyg för samhällsförändring samt att ta en mer aktiv roll i att påverka samhället.

Ungdomarna kommer under workshopen även utmanas i att identifiera en dröm som de skulle vilja förverkliga och få stöd i att ta fram en plan för hur drömmen kan bli verklighet. I augusti kommer samtliga ungdomar som deltagit under sommaren att bjudas in till en digital uppföljning där vidare stöd från Youth 2030 kommer erbjudas.

2 tillfällen

Det kommer att hållas workshops i både Stugun och Bispgården på följande tider och platser:

  • Stugun, Nornan. Klockan 10:30 - 12:30
  • Bispgården, Cafeterian i Forshallen. Klockan 14:00 - 16:00

Ingen anmälan behövs och vi bjuder på pizza!

Läs mer i Ragundadalens evenemangskalender:

Vilka är Youth 2030 Movement? 

Youth 2030 Movement är en nationell förening som tillsammans med unga, civilsamhället och kommuner driver innovativa metoder- och modellutvecklingar för ungdomsinkludering i syfte att sprida goda exempel och fungerande metoder över hela landet. Youth 2030 Movement arbetar framförallt utifrån förändrings- och lärandeprocesser där de i samverkan med unga och beslutsfattare skapar den förändring unga efterfrågar och behöver för en stärkt demokrati. Youth 2030 Movement tror på, och ser behov av, fler modiga och innovativa projekt och verksamheter där unga är med från början. De bedriver idag ett flertal större projekt med offentlig sektor och det unga civilsamhället med syfte att möjliggöra en ökad känsla av inflytande och delaktighet bland unga i Sverige.

YOUTH 2030 Länk till annan webbplats.

Har du frågor eller önskar mer information kring workshopen, hör av dig till Lena Sirkka:

lena.sirkka@ragunda.se

Välkomna!