Artikeln publicerades 18 november 2023

Lördagens Vildhussfest blev en guldig tillställning på Hotell Hammarstrand! Per Bergvall, Bergvallens Stugby, Carola Nilsson, Hotell Hammarstrand och Jenny Forslind, Forslinds Tryckeri var värdar för kvällen där våra företagare i kommunen stod i fokus.

Företagarföreningarna i kommunen brukar turas om att arrangera festen och i år var det Hammastrands tur där tre företagare, Per Bergvall, Bergvallens Stugby, Carola Nilsson, Hotell Hammarstrand och Jenny Forslind, Forslinds Tryckeri tog tag i arrangörskapet och bjöd in till festligheter.

Här är vinnarna på årets Vildhussfest!

Årets Guldstjärnor

Ragunda kommun i samverkan med Jämtlands läns kommuner och Jämtland - Härjedalen turism delar ut utmärkelserna Årets Guldstjärna Serviceperson och Årets Guldstjärna Företag. Priset tilldelas den person respektive det företag/arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande. Gott värdskap är en framtidsfråga för Jämtlands Län och gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i! Vinnarna i varje kommun går till en länsfinal.

Guldstjärna serviceperson 2023 - Joakim Thor

Nominering:

För hans stora engagemang med underhåll av leder och vindskydd och med en ambition att öka kunskapen inom skoteråkning genom utbildningar bidrar han att skapa sammanhållning och gemenskap för både äldre och yngre.

Han möjliggör ett rikare friluftsliv för både kommuninnevånare och tillresta, allt paketerat med respekt för naturen.

 

Guldstjärna serviceföretag 2023 - Bispgårdens Trafikbutik

Nominering:

Med framtidstro och stort mod har företaget satsat på utveckling av verksamheten, som har funnits i över 40 år, utökat sortimentet och skapat en samlingsplats såväl för ortsbor som tillfälliga besökare.

Utökade öppettider tillsammans med en hög servicenivå och stora visioner för fortsatt utveckling gör dom till värdiga vinnare.

Årets Vildhuss

Ragunda kommun delar ut en utmärkelse som ska gå till en person som är boende i Ragunda kommun och som på ett annorlunda sätt bidragit till:
1. Att någon har gjort något utöver det vanliga
2. Att någon har åstadkommit något unikt mot alla odds
3. Att någon har spridit glädje till många människor
4. Att någon har agerat osjälviskt
5. Att någon har arbetat länge i det tysta och gjort stor nytta
6. Att någon har utfört ett hjältedåd

Årets Vildhuss 2023 - Yvonne Näslund

Nominering:

Med ett mångårigt engagemang för bygden där hon satt andra före sig själv och ofta bidragit till att hjälpa människor tillbaka till arbetslivet är hon ett föredöme för vår kommun. Socialt företagande har varit en röd tråd under lång tid med en stark koppling till föreningslivet.

Idag driver hon Café Bryggan i Kullsta där personalen får jobba i en lugnare takt anpassad efter deras behov och där hon är den sammanhållande kraften.

Årets Unga företagare

Ragunda kommun delar varje år ut ett pris till en ung företagare som uppmuntran till

Årets Unga företagare 2023 - Lina Thalén, Etiketten AB

Nominering:

Denna tjej är inte rädd för att jobba och har visat handlingskraft och driv genom att överta en verksamhet med lång tradition. En verksamhet hon inte tidigare har arbetat med.

Med jobb inom miljö, hälsa och säkerhet i botten kastar hon sig nu in i en ny bransch och har redan tankar på utveckling av företaget.

Fors Företagareförenings pris till Verner Forsströms minne 2023 -Hammlet , Hammarstrands elektronikproduktion AB

Nominering:

I över 20 år har familjen Löwgren bidragit med viktiga arbetstillfällen i Ragunda kommun och har de senaste 10 åren ökat omsättningen med 85 % och antalet anställda med 30%.

Idag en viktig leverantör av elektronik till industriföretagen i Bispgården, men även en aktör på den internationella marknaden.

Årets Företag 2023

Föreningen Företagarna delade ut utmärkelsen Årets Företag

Årets Företagare Ragunda 2023 är ett företag med framåtanda, uthållighet och engagemang. Med en ekonomisk uthållighet och en stadig tillväxt, har företaget inte bara skapat många arbetstillfällen utan också möjligheter för utveckling och framsteg. Genom att aktivt främja jämställdhet och inkludering har man skapat en arbetsmiljö där både män och kvinnor välkomnas, och man har också öppnat en dörr för unga individer som söker en väg in i branschen. Låt oss rikta vår uppmärksamhet mot denna fantastiska individ som, med vision, uthållighet och engagemang servar hela vår kommun och tar ett stort samhällsansvar. Årets Företagare Ragunda 2023 är Tom Edström, den drivande kraften bakom Bispgårdens Åkeri AB!

Mer om Ragunda kommuns näringsliv hittar du här:

Näringsliv och upphandling - Ragunda kommun