Stort engagemang för Jämtland Härjedalens ambassadörsnätverk

Artikeln publicerades 8 juni 2023

För en dryg månad sen lanserades Jämtland Härjedalens ambassadörsnätverk, arbetet får än så länge kvalificera sig som en succé med så mycket som 141 anmälda och antalet anmälda fortsätter att öka.

– Jag blir rörd och samtidigt så imponerad av det engagemanget som finns runt om i länet, att så många invånare i länet vill bidra ideellt för att utveckla länet till en ännu bättre plats är verkligen stort, säger Sara Larsson, projektledare för En attraktiv region.

Samtidigt har arbetet med utveckling av länets ambassadörsnätverk bara börjat. Det är Gomorron Östersund tillsammans med Fjällbyrån som vunnit uppdraget att skapa och driva ambassadörsnätverket under en uppstartsperiod.

– Vi visste att det fanns ett stort engagemang i länet och att många som bor i länet gör det just för att man älskar den här platsen, men vi hade samtidigt inte vågat hoppas på den här responsen, det säger Maria Svensson Wiklander som är projektledare.

Uppdraget innefattar även att skapa och sprida kunskap och inspiration till länets ambassadörer. Därför kommer alla ambassadörer bjudas in till ett antal digitala och fysiska träffar under året.

– Vi ville skapa en digital plattform för lokalt ambassadörskap, det landade i en digital kurs med mängder av inspirerande material som vi nu har kunnat dela med länets ambassadörer. Det är många som anmält sig till utbildningen och vi kommer under året att fortsätta utveckla och skapa mer relevant innehåll, det säger Jenny Ståhl på Fjällbyrån.

– Vi upplever samtidigt att det är viktigt att försöka träffas fysiskt ibland, därför har vi planerat en första träff i Hede den 14 juni. Det kändes naturligt att ses i Härjedalen som redan kommit långt med sitt lokala ambassadörskap. Kommunen har sedan tidigare ett eldsjälsnätverk som vi kommer att få höra mer om när vi ses den 14:e, säger Jenny Ståhl.

Nätverka, ät gott och få ny inspiration på ambassadörsträffen i Hede 14 juni

Alla som vill komma är välkomna. Anmäler man sig till ambassadörsnätverket kan man sedan anmäla sig till Hede till jenny@fjallbyran.se. Det går också att läsa mer om programmet på TaSteget.nu.

– Vi gästas bland annat av Sara Öhman som har lång erfarenhet av att skapa effektiv kommunikation. Hon är ju fullkomligt fenomenal på sociala medier så vi hoppas kunna suga ut massa av kunskap och insikter från Sara under träffen, avslutar Jenny.

Frågor & svar om ambassadörsnätverket

Vem är ambassadör?

Om du brinner för lokal utveckling och vill att länet ska fortsätta utvecklas på ett hållbart sätt är du sannolikt en perfekt ambassadör. Om du känner att du vill få inspiration kring värdskap och ambassadörsskap och träffa andra likasinnade är du varmt välkommen att anmäla dig.

Vad gör du som ambassadör?

Det finns ingen ambassadör som är den andra lik. Ett ambassadörsskap är lika viktigt oavsett om du välkomnar en nyinflyttad granne, pratar gott om din plats under en middag i en annan stad eller om du sprider ditt budskap på sociala medier.Under tiden du är en del av nätverket kommer du få information om vad som händer runt om i Jämtland skickat till dig. Du väljer själv vad du vill göra med det.

Ställs det krav på länets ambassadörer?

Det sker ingen uttagning eller rekrytering utan alla som vill får vara med. När du väl är med hoppas vi att du ska vilja ta del av nyheter, delta i träffar och gå den digitala ambassadörsutbildningen som är framtagen. Men allt är frivilligt.

Läs mer och anmäl dig till nätverket här:

Jämtland Härjedalens Ambassadörsnätverk - Tasteget.nu Länk till annan webbplats.

För ytterligare information:

Sara Larsson, projektledare för En attraktiv region, Region Jämtland Härjedalen, Tel. 073-075 72 74, e-post: sara.e.larsson@regionjh.se

Maria Svensson Wiklander, Gomorron Östersund.
Tel. 070-380 00 07, e-post: maria@gomorronostersund.se