Sök, reservera och gör omlån

Hand som plockar ut en bok från en bokhylla.

I bibliotekskatalogen kan du söka, reservera och göra omlån på våra medier i hela kommunen. Du får meddelande när de finns att hämta på ditt bibliotek.

Bibliotekskatalogen

I bibliotekskatalogen kan du söka bland våra medier. När du loggat in med ditt lånekortsnummer och din PIN-kod kan du göra reservationer på medier i hela kommunen. Då får du meddelande när de finns att hämta på ditt bibliotek.

Har du befintliga lån och lånetiden håller på att gå ut kan du förlänga lånet genom att göra omlån direkt när du är inloggad och väljer "Mina lån".

Startsida bibliotekskatalogen - Ragunda bibliotek Länk till annan webbplats.

Saknar du PIN-kod eller behöver hjälp, kontakta ditt bibliotek.

Låneregler

Att låna är gratis - allt du behöver är ett lånekort! För att få lånekort behöver du visa giltig legitimation. Lånekortet gäller vid alla bibliotek i Ragunda kommun. Visa alltid upp ditt lånekort eller legitimation när du lånar. För att kunna göra reservationer och omlån själv via datorn måste du ha en PIN-kod.
Lånekortet är en personlig värdehandling och du är ansvarig för allt material som lånas med kortet. Om du tappar bort ditt lånekort ska du anmäla det till oss.
När du skaffar ett lånekort förbinder du dig att:

  • Återlämna lånat material på utsatt tid.
  • Anmäla ändrad adress.
  • Följa bibliotekets övriga låneregler och föreskrifter.

Lånetiden

Lånetiden är normalt fyra veckor. Om någon annan står i kö på boken är lånetiden 14 dagar. Återlämningsdatum står på kvittot du får när du lånar.

Omlån

Du kan låna om det du lånat ifall ingen annan har reserverat det. Omlån kan göras på biblioteket, per telefon, e-post eller via ragunda.se/biblioteken.

Reservera

Om det du vill låna är utlånat kan du reservera boken. Du kan reservera via ragunda.se/biblioteken, telefon, e-post eller på biblioteket. Vi meddelar dig per e-post eller sms när det du beställt kan hämtas.

PIN-kod

PIN-koden är ett fyrsiffrigt nummer som knyts till ditt lånekort. Med hjälp av den kan du i bibliotekskatalogen se vad du har lånat och när det ska lämnas tillbaka. Du kan också reservera böcker och göra omlån. PIN-koden behövs också för att använda bibliotekets tjänster för e-böcker och för att strömma film. Kontakta oss på biblioteket så får du en egen kod!

Kontakta Kundcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kundcenter.