För ungdomar - KAA

Det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) är ett lagstadgat uppdrag. Det innebär att du som är mellan 16-19 år och inte går i gymnasiet kommer bli kontaktad då vi behöver veta vad du gör istället.

Om du är folkbokförd i Ragunda kommun, ännu inte fyllt 20 år, har gått klart grundskolan men inte gått vidare till ett gymnasieprogram, har avbrutit studierna eller har gått ut gymnasiet med ett studiebevis då tillhör du den grupp av ungdomar som KAA vänder sig till.

Känner du att du önskar stöd att komma vidare i något annat? Vi skulle kunna träffas, enskilt eller tillsammans med någon du vill ha med dig, och kartlägga din situation och vad du behöver.

Det stora målet med KAA är alltid studier i någon form. Men du kanske inte är redo att gå in i studier just här och nu och då tittar vi tillsammans på andra alternativ.

Jag behöver komma i kontakt med dig för att få veta vad du gör, men stöd och hjälp är helt frivilligt och kostnadsfritt. Du kan skicka in till oss via den här e-tjänsten:

Kommunala aktivitetsansvaret (KAA) - Ragunda kommun Länk till annan webbplats.

Två gånger per år rapporterar kommunen sysselsättning för ungdomar 16-19 år som inte går gymnasiet eller för de som avslutat gymnasiet med ett studiebevis. Vilket innebär att jag kommer söka kontakt med dig både vår och höst för att ta reda på om något i din sysselsättning har förändrats.

Kontakta oss

Har du frågor, önskar stöd eller känner någon som är i behov av stöd? Kontakta Mikaela Lundgren som är samordnare för KAA hos Ragunda kommun:

kaa@ragunda.se

Kontakta Kundcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kundcenter.

Innehåll på sidan